Хладно пиво слави 35 година у Београдској Барутани

Танјуг
Хладно пиво слави 35 година у Београдској Барутани

БЕОГРАД - Панк рок бенд Хладно пиво одржаће 2. и 3. јуна (21:00) концерте у "Барутани" на Београдској тврђави, у склопу турнеје „35 за 35“, саопштила је данас промотерска кућа Лонг плеј.

Хладно пиво обиљежава 35 година постојања на турнеји са исто толико концерата, међу којима су за сада поред Београда најављени и Загреб, Бања Лука, Минхен и други градови, у још необјављеним просторима, а за крај марта најављују нови сингл и спот.

Последњи самостални концерт у Београду, свој највећи до сада, Хладно пиво је одржало летос на стадиону "Ташмајдан", а певач и аутор Миле Кекин истиче да ужива у наступима у мањим просторима, каква је Барутана, јер се ту све чује и види, саопштио је промотер. "Могу мало да се зезам и спонтано најавим песму чији сам текст давно заборавио, што зна да испадне доста смешно. Зато, цијењена публико, поновите и старе и нове, јер ко зна где ће нас вече одвести", поручио је пјевач.

Према његовим рјечима, свирке у простору на отвореном у "Барутани" захтјеваће "клупски приступ" што значи да бенд не мисли да свира само највеће хитове, већ може да "шара" по репертоару и пјесмама које нису дуго изводили у Београду. Загребачки бенд, основан 1987. године, објавио је осам студијских албума, почев од култног првенца “Џиновски” (1993) до последњег “Дани затворених врата” (2015), забележивши низ регионалних хитова попут “Пјевајте нешто љубавно”, “Тренинг за умирање”, “Шамар”, “Само за тај осјећај” или “Није све тако сиво”.

Као најаву новог албума, Хладно пиво је претходних пар година уназад објавило синглове “Кишна неђеља” и “Царпе дием”, а снимљена је и пандемијом надахнута “И ово ће проћи”, где су се бенду као гости прикључили бројни регионални музичари.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана