Хиљаду музичара и 40 бина - отворене капије Егзита

ГС
Foto: РТС

НОВИ САД- У Новом Саду почиње 21. фестивал Егзит.

Током четири дана на 40 бина наступиће хиљаду музичара, а организатори очекују више од 200.000 посјетилаца.

На Егзиту, и ове године наступају највеће музичке свјетске звијезде, али овај фестивал посебан је по томе што на Петроварадинској тврђави постоји укупно 40 бина и зона. Ове године, карте се продају у више од 100 земаља свијета.

Егзит је иначе први велики фестивал у свијету одржан након и током пандемије вируса корона.

Тада је и оборен рекорд по броју страних туриста који су за 20 година постојања дошли на фестивал. Прво мјесто гдје се окупљају је камп, који ове године има капацитет од 4.000 мјеста.

Чак 80 одсто смјештаја у граду, резервисано још у децембру мјесецу, а сада више мјеста нема. Гости још увијек пристижу, тражи се приватан смјештај, чак и смјештај у околним градовима.

Из организације Егзит фестивала напомињу да је ове године припремљен један од најјачих програмских издања фестивала.

Као највећа имена издвајају се Калвин Харис који наступа у суботу на Главној бини Егзит фестивала, затим Ник Кејв са својом групом "Бед сидс" који наступа у петак, а главна звијезда вечери на отварању је хип-хоп дива Иги Азалија.

За оне који су навикли да дочекају дан на тврђави, посљедњи наступи трају до 8 ујутро на Денс арени и Но слип бини. Свечано отварање и ватромет - традиционално - у поноћ. 

Читав контингент четвородневних улазница је распродат још прије неколико дана и очекује се преко 50.000 посјетилаца у току само једне вечери, што ће у збиру бити преко 200.000 људи за четири фестивалске вечери, преноси РТС.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Отворен "EXIT"
Отворен "EXIT"
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана