ХДЗ против улице М. Младеновића

Танјуг
ХДЗ против улице М. Младеновића

Загреб - Група Екатарина Велика није била веома популарна у Хрватској, а њени чланови су имали проблема са наркотицима, па преминули вођа групе Милан Младеновић не заслужује улицу у Загребу, сматра ХДЗ, јавља Танјуг.

Одборници Хрватске демократске заједнице у скупштини Загреба најавили су да ће на сједници заказаној за 25. октобар затражити одгађање тачке дневног реда у вези са именовањем улице Милана Младеновића.

Према ријечима предсједнице ХДЗ-овог одборничког клуба Маргарете Мађерић, та је странка против тога да једна улица у насељу Јакушевац у Новом Загребу добије име Милана Младеновића.

На конференцији за медије, Мађерић је рекла да група ЕКВ није имала велику популарност у Хрватској нити толико значење да би у главном граду добила своју улицу. 

Наводећи да су чланови ЕКВ били наркомани, Мађерић је оцијенила да приликом именовања улица и насеља треба пазити и о таквим критериумима како се генерацијама које долазе не би послала лоша порука.

Милан Младеновић, који је рођен у Загребу, био је члан група “Шарло акробата” и “Екатарина Велика” које су оставиле велики траг у популарној музици Југославије.

Његово име већ носе улице у Земуну и Подгорици док је плато испред Дома омладине Београда недавно такође добио његово име.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана