Хавијер Кондеа наступио на Трећи међународни фестивал класичне гитаре

Гр. Д.
Хавијер Кондеа наступио на Трећи међународни фестивал класичне гитаре

БAЊA ЛУКA - Један од најпознатијих фламенко гитариста на свијету Хавијер Конде наступио је у Банском двору, у оквиру Трећег међународног фестивала класичне гитаре.

Чудесног музичара у свијет свирања увео је отац, а подучавао га је маестро Aндрес Батиста. На првим јавним наступима почео је да добија најпрестижније националне награде, а већ у осмој години живота имао је свој први јавни наступ у Сан Франциску. Прије пет година објавио је први соло албум "Омаж великанима гитаре", а наступао је са познатим умјетницима као што су Маноло Санлукар, Енрике де Мелкор, Лебријано, Jose Merce и многи други.

Конде се бањолучкој публици представио композицијама  "Barolio la vina", "Bordones granainos", "Costa brava", "Castillo de hajuen", "Brisas Antillanas", "Gitana", "Sevilla", "Mis Flecos" и многе друге.

Поред Конде, Бањолучанима се представила и Вера Огризовић, која је свирање учила у Београду, код професора Надежде Кондић и у Паризу, код Рафаела Aндие, гдје је дипломирала и магистрирала. Наступала је на Бемусу, Белефу, Међународној трибини композитора, у Загребу, Љубљани, Сарајеву, широм Србије, као и у Француској, Грчкој и Финској.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана