Хари Стајлс и Клеопатра Николић међу номинацијама за музичке Ајвор награде

Tanjug
Foto: NME

ЛОНДОН - У номинацијама за музичке награде "Ајвор 2023 са Амазон мјузиком", које ће бити додељене 18. маја у Лондону, воде поп певач Хари Стајлс и Кид Харпун са три, колико имају Клеопатра Николић и Дин Инфло Џосаја Кавер, саопштили су организатори.

    У конкуренцији за награде Ајвро Новело, које се дод‌јељују од 1956, музичким ауторима из Велике Британије и Ирске, у категорији за "Аутора године" се налазе Флоренс Велч, Хари Стајлс и Кид Харпун, Рајан Тиздејл и Хестер Чејмберс, Џорџ Данијел и Мат Хили и Сентрал Си и Јанг Ченкс.

    За најбољи албум су номиновани ауторски Арктик манкиз са "The Car", Обонгјајар и "Some Nights И Dream of Doors", Фаунтејнс Ди Си "Skinty Фиа", док се у овој категорији Клеопатра Николич и Дин Инфло Џосаја Кавер налазе два пута - за ауторски рад на албуму Литл Симза "Nо Thank You" и САУЛТ-ов "11", уз коауторе Џамара Нотона и Џека Пењату.

    Иначе, пуно име британске музичарке Николић је Клеопатра Звездана и познатија по уметничком имену Клео Сол. Српско-шпанско-јамајчанског порекла Николић блиско сарађује са продуцентом Инфлом и објавила је албуме "Rose in the Dark" (2020) и "(2021), а претпоставља се да је чланица тајанственог аренби колектива Саулт.

    У категорији најизвођенијег музичког дела су Ед Ширан са пјесмама "Bad Habits " и "Shivers", Кејт Буш са старим хитом "Running Up That Hill", који се појавио прошле године у серији "Чудније ствари", Стајлс са "As it Was" и Глас анималс са "Heat Waves".

    Од осталих неколико категорија, ту је "За најбољу песму музички и текстуално" где се такмиче Стајлес са "Аs It Was", Том Одел и "Best Day оф My Life", Кејти Грегсон Меклиод "Complex", САУЛТ са "Стронгер" и Флоренс енд д машин са "Кинг".

    "Музика номинована ове године за Ајвора Новела сведочи снагу и распон британских и ирских песмотвораца и аутора музике за екран. То је врсан списак и у име Ајвор академије одушевљен сам што могу честитати свим ствараоцима номинованима за њихову вештину и достигнућа"; навео је председник академије Том Греј.

    Како је најављено, на додели у Лондону музичар Стинг ће постати "Члан Ајвор академије", што је највећа почаст коју може доделити та установа.

    

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Отворен "EXIT"
Отворен "EXIT"
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана