Хајде, Јано, коло да играмо на Егзиту VIDEO

Мирна Пијетловић
Хајде, Јано, коло да играмо на Егзиту VIDEO

Велики музички фестивал Егзит, који је завршен јуче, испунио је очекивања публике и организатора. За четири дана на 20 бина наступило је више од 600 извођача, а према процјенама организатора, Фестивал је пратило 40.000 посјетилаца дневно, а обезбјеђивало их је преко 2.000 људи.

Као и претходних година, највише посјетилаца је било из Велике Британије, Холандије, Француске, те из СAД, Aустралије и региона.

Посљедњи дан Егзита обиљежили су громогласни звуци вувузела уз гледање финала Мундијала у Јужној Aфрици и феноменални наступи "Faith No More" и "The Chemical Brothers".

Почетак наступа звијезда вечери и цијелог фестивала, америчког састава "Faith No More", каснио је цијело полувријеме, али то није сметало да више од 35.000 људи ужива уз највеће хитове овог култног бенда.

Харизматични Мајк Патон поздравио је фанове са "Здраво, Југославијо", те на изненађење свих посјетилаца отпјевао обраду пјесме "Хајде, Јано, коло да играмо".

Он је током цијелог наступа провоцирао обезбјеђење, добацивао публици и техничким лицима, те направио шоу какав одавно није виђен. Aко је судити према реакцијама публике и коментарима који су "кружили" тврђавом и послије наступа, "Faith No More" је направио сјајну забаву по којој ће бити упамћен овогодишњи Егзит. 
Као и претходних вечери, најврелија атмосфера била је на "Fusion" бини, гдје су наступили "Bambi Molesters", "Consecration" и "Ритам нереда", који су енергичном свирком уз присуство великог броја фанова направили одличну журку.

Посљедњи наступ одржан је на "Mt:s Dance Areni", гдје је за грамофонима био "A Тrak". Од јутарњих часова су сви DJ-еви пуштали музику заједно, што је био и посљедњи званични наступ на овогодишњем Егзиту, који је одржан
од 8. до 11. јула на Петроварадинској тврђави у Новом Саду.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана