Гуча фестивал од 9. до 13. августа

Г.С.
Гуча фестивал од 9. до 13. августа

Познати фестивал трубача Гуча одржава се од 9. до 13. августа, а госте из региона и свијета током пет дана очекују разноврсни културно-умјетнички садржаји и богат музички програм - концерти фолк звијезда региона, наступи мајстора трубе и најбољих трубачких оркестара.

Фестивал ће почети Предсаборским данима и концертима највећих имена фолк музике, а првог дана фестивала је концерт популарног пјевача Аце Пејовића, а сљедећег дана, 10. августа, наступиће Александра Пријовић.

Фестивал ће бити настављен најдуговјечнијом манифестацијом на овим просторима – Сабором трубача, који ове године обиљежава своје 62. издање. Организатори фестивала су се побринули да богатим програмом на главном стадиону и на позорници Културног центра љубитељима трубе и традиционалне српске музике приреде незаборавно искуство током Сабора и Предсаборских дана.

Програм 62. Сабора трубача у петак, 11. августа, отвориће "Венац", национални ансамбл народних игара и пјесама са Косова и Метохије, а затим ће концерт одржати мајстор трубе и један од најпознатијих домаћих трубача Дејан Петровић са својим Биг Бандом. Пола сата прије поноћи почеће Поноћни концерт трубачких оркестара финалиста 62. Сабора.

Другог дана Сабора, на главном стадиону концерт ће одржати прошлогодишњи побједници – трубачки оркестри Бојана Крстића, Елвиса Бајрамовића, Драгана Павловића и Марка Трнавца, да би се програм наставио концертима двојице мајстора трубе Дејана Лазаревића и Саше Крстића.

Посљедње вече је финално такмичење трубачких оркестара Србије - "Са Овчара и Каблара", затим гала концерт Народног оркестра са гостима Банетом Мојићевићем, Стеваном Анђелковићем и Александром Тирнанићем, да би се завршио проглашењем побједника овогодишњег 62. Сабора трубача.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Отворен "EXIT"
Отворен "EXIT"
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана