Група Calle 13 звијезда додјеле латино Гремија

Глас Српске
Група Calle 13 звијезда додјеле латино Гремија

Хип-хоп група "Calle 13" освојила је девет награда, укључујући и главну награду за албум године, на додјели латино "Гремија" у Лас Вегасу, који је одржан у четвртак увече.

Порториканска група имала је десет номинација и отворила је шоу нумером "Латиноамерика", која је изазвала стојеће овације за пјесму која слави њихову културу.

Нумера је потом награђена у категоријама најбоља пјесма и најбољи снимак године.

Уз албум године "Entren LOs Que Quieran", група је награђена у категоријама најбољи урбани албум и најбоља урбана пјесма за "Baile do los Pobres", као и најбоља тропска пјесма, алтернативна пјесма, кратки видео и продуцент године.

За најбољи мушки поп албум награђен је Франко де Вита за "En Prima Fila" који се нашалио да је имао среће, јер "Calle 13" нису били номиновани у овој категорији, док је за најбољег музичара награду добио Sie7e који је захвалио групи што су инспирација "за стварање са емоцијама".

Колумбијска дива Шакира освојила је награде у категорији најбољи женски поп албум за "Sale el Sol" и специјалну награду за особу године. Њени препознатљиви покрети куковима изазвали су велике овације у сали.

За најбољи групни поп албум награду је добио међународни трио Aлекс, Хорке и Лена за CD "Alex, Horge Y Lena ".

Мексички бенд "Mana" награђен је за најбољи рок албум "Drama Y Luz", док је награду за најбољи савремени тропски албум добио Порториканац Тито Ел Бамбино за "Invencible".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана