Горан Таневски издаје албум “Ascend”: Машта у судару са реалношћу

Б.П.
Горан Таневски издаје албум “Ascend”: Машта у судару са реалношћу

СКОПЉЕ - Македонски музичар Горан Таневски најавио је првим синглом “Wish A Man” надолазећи соло албум “Ascend” који ће под окриљем “Менарта” бити објављен крајем октобра.

Таневски је каријеру започео 1985. године у легендарној македонској групи “Мизар”. Први, уједно и епонимни, албум “Мизар” излази у јесен 1988. године, а исте године Горан Таневски проглашен је најбољим фронтменом и вокалом на простору бивше Југославије.

“Ascend” је први албум унутар трилогије “Срекен сум дури и без себе”, подијељене у три животне етапе аутора. “Ascend” представља младост у којој се машта судара са реалношћу, надајући се да размишљања, етика и принципи нису промјенљиви. Како каже сам аутор, искључене су илузије о брзом животу или неморализму, вјерујући да дубоко у људима још постоје емоције и жеља за сагледавањем стварности.

- “Ascend” је порука да увијек вјерујемо у себе и не допустимо да нам дух буде загађен или остари. У човјековој природи је да у животу тражи сродну душу. На том путу већина удара у хиљадугодишњи зид алијенације. Инстинкт каже да и даље тражиш. Инспирисани Диогеновим буретом и свијећом, у ствари, ми себе тражимо у овом свијету. Човјек, ма какав био, он је у нама - рекао је Таневски.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана