Горан Иконић: Пинар нови изазов

Драго Гајић
Горан Иконић: Пинар нови изазов

ЗВОРНИК - Кошаркаш Горан Иконић из Зворника опростио од Крке из Новог Места, са којом је други пут заредом дошао до шампионске титуле у Словенији и каријеру наставља у екипи Пинар Карсијаке.

Са Турцима је договорио сарадњу на једну годину, уз могућност продужења сарадње на још годину.

- Послије двије сезоне, стигла је одлична понуда из Турске. Крка не планира повећање буџета, а отишао је тренер Aлександар Џикић, као и Душан Ђорђевић, тако да сам процијенио да ми је потребан нови изазов. Пинар је ове сезоне заузео пето мјесто, а у сљедећој има још веће амбиције. Жеља свих је да изборе пласман бар у полуфинале плеј-офа. За овај тим ће и идуће сезоне играти Јово Станојевић, тако да ћу се лакше прилагодити - изјавио је Иконић.

Иако у финалној серији првенства Словеније, против Олимпије, због повреде није имао већу минутажу, дао је велики допринос свим успјесима клуба из Новог Места у посљедње двије сезоне. Током NLB лиге, плеј-офа словеначког првенства, био је међу најбољим кошаркашима екипе, а проглашен је и за најкориснијег играча Еврочеленџ купа, који је словеначки тим освојио. У току првенствене сезоне Иконић је био и најефикаснији играч Крке.

- Пресрећан сам што одлазим са трофејима. Била је ово сјајна сезона. Џикић је био одличан тренер, са којим је било задовољство радити. Сигурно да је шампионска титула круна свега. Били смо у тешкој ситуацији, губили са 1:2, али смо у четвртој утакмици славили у "Стожицама" против Олимпије, а затим и на свом паркету. Нема ништа љепше него освојити титулу пред својим навијачима. Заслужено смо дошли до трофеја, стално смо били у врху, играли, без скромности, најквалитетнију кошарку. Нажалост, повриједио сам се у финалној серији, тако да сам помогао саиграчима колико сам могао у том тренутку - рекао је Иконић.

Послије кратког одмора Зворничанин ће се 20. јула прикључити репрезентацији БиХ на припремама за Европско првенство.

- Санирао сам повреду кољена, па очекујем да будем спреман за почетак припрема са репрезентацијом. Желим да играм на Европском првенству, јер је то сан сваког кошаркаша. Имамо добру репрезентацију, која може изненадити, поготово ако будемо играли у најјачем саставу - закључио је Иконић.

Трофеј

Спортисти из Зворника су постигли доста успјеха, али нико прије Иконића није успио да освоји ниједан европски трофеј. Поред тога што је освојио Еврочеленџ куп, Иконић је добио и признање за најбољег играча овог такмичења.

- Осим што смо освојили Еврочеленџ, изузетно ми је драго због тога што сам изабран за најбољег играча - казао је Иконић, који користи сваки слободан термин да дође у родни град.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана