Гоблини: Уз бањалучку публику је фантастично на квадрат

Марија Карајлић
Гоблини: Уз бањалучку публику је фантастично на квадрат

У Бањалуку долазимо већ трећи пут и очекујемо сјајну атмосферу. Када се томе дода бањалучка публика, биће фантастично на квадрат.

Рекао је то "Гласу Српске" басиста шабачког панк рок састава "Гоблини" Владислав Кокотовић уочи гостовања у Бањалуци у четвртак, 19. маја.

- Јасно се сјећам концерата из деведесетих у старом "Ксету" и бањалучке публике из тог времена, као и специфичне енергије пробуђене код клинаца. У сјећању ми је и прошлогодишњи концерт у препуном клубу "ДФК" који је уједно био и наш посљедњи концерт на турнеји - присјетио се Кокотовић.

Нагласио је да је приоритет бенда да свирају у што више градова у којима нису свирали.

- Поред тога, радимо на доста пјесама али само једну успјећемо да снимимо, због великих обавеза на турнеји - истакао је Кокотовић.

Напоменуо је да су у току ове године планирани и наступи на фестивалима.

- Увијек нам је драго да свирамо на таквим манифестацијама, нарочито сада када ријетко наступамо. То нам је прилика да се видимо са другим бендовима са којима смо се прије десет година дружили као и да упознамо неке нове клинце који долазе. Још немамо конкретних датума, али ћемо се вјероватно у августу појавити на неколико фестивала - истакао је Владислав.

Додаје да им је поред турнеје, централни догађај и самостални концерт у Београду који ће одржати 28. маја у СКЦ.

- Прошле године били смо на много фестивала, између осталог на Шабачком љетном фестивалу, Данима пива, Aдреналин фестивалу… - каже Кокотовић.

Напомиње да су направили десетогодишњу паузу због других обавеза, између осталог, и посла којим се бави фронтмен бенда Бранко Голубовић.

- Он је отишао у Aвганистан како би био шеф мисије једне италијанске организације, док је у Шри Ланки био замјеник шефа мисије. Тренутно ради за европску Комисију, канцеларију за хуманитарну помоћ и цивилну заштиту у Пакистану - каже Кокотовић.

Признаје да су због деценијске паузе вјероватно много тога изгубили, али и добили.

- Сигурно су нам побјегле и неке добре пјесме. Са друге стране смо сви средили своје животе, у смислу оснивања породице, посла и осталих ствари. Некако смо зрелији јер главна ствар коју године доносе је то да у свему тражиш квалитет, а не квантитет - нагласио је Владислав.

Присјетио се и прошлогодишње "come back" свирке на Старој тврђави у Шапцу.

- Нисам сигуран да смо уопште и свјесни шта се тачно тада десило, јер док смо били на стејџу као да никад нисмо ни силазили све ове године. Међутим, дан послије и сљедећих дана, судећи према утисцима наших пријатеља и публике схватили смо да се догодило нешто фантастично - нагласио је Владислав.

Књиге

Након што је објавио прозну збирку "Писма из Aвганистана" у којој је препричао искуства која су га пратила у хуманитарним мисијама, фронтмен бенда Бранко Голубовић има планове за другу књигу, али још не открива шта је у питању.

Документарац

Излазак новог сингла пратио је и документарац о бенду у продукцији РТВ Војводина, који је премијерно приказан почетком године, а од тада га редовно репризирају. Поред тога, филм се налази и на "Јутјубу" гдје фанови могу да га погледају.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана