Фестивал “Јесења соната”: Чешки пијаниста изводио композиције Баха, Моцарта, Листа...

Срна
Фестивал “Јесења соната”: Чешки пијаниста изводио композиције Баха, Моцарта, Листа...

БАЊАЛУКА - На фестивалу “Јесења соната” у Бањалуци вечерас је концерт одржао чешки пијаниста и професор чувеног Прашког конзерваторијума Либор Новачек.

Публика је уживала у надахнутом извођењу композиција Баха, Моцарта, Дебисија, Шопена и Листа, саопштено је из “Банског двора”.

Овај пијаниста најпознатији је по извођењима композиција Брамса и Листа.

-Проналазим се у музици коју је стварао Лист, свирам га годинама. Његова музика је врло дубока и виртуозна. Брамсову музику доживљавам као веома интелекуалну - рекао је Новачек.

Фестивалски програм сутра посвећен је најмлађој публици, јер ће први пут бити одржан дидактички концерт са циљем развоја и његовања публике и будућих конзумената умјетничке музике.

На програму ће се наћи чувено дјело “Карневал животиња”, француског композитора Камија Сен Санса, које ће поред солиста Динка Благојевића и Дејана Јанковића на клавиру, извести бањалучки камерни оркестар “Бан Светислав Тиса Милосављевић” под диригентском палицом Бранке Радошевић Митровић.

Дидактички концерт је намијењен дјеци узраста од четири до 14 година.

Покровитељи фестивала су Министарство просвјете и културе Републике Српске и град Бањалука, а партнер “Банског двора” је Адико банка.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Отворен "EXIT"
Отворен "EXIT"
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана