Ex-Yu Rocks! на обали Врбаса

Дејан Вујанић
Ex-Yu Rocks! на обали Врбаса

Четрнаесто издање "Ex-Yu Rocks!" фестивала одржаће се у петак и суботу у Крупи на Врбасу у организацији Партнерског омладинског покрета.

Фестивал се одржава на самој обали ријеке Врбас, те свим својим посјетиоцима нуди одличан провод у прелијепом окружењу, те је једини фестивал који омогућава бесплатан камп на самом фестивалском терену.

Програм фестивала одржаће се на три бине. На Main stage наступиће, између осталог, Обојени програм (Нови Сад), Лету штуке (Сарајево), Дубиоза колектив (Зеница), King Haat Veliov & Кочани оркестар (Кочани), Вуненy (Мостар), Zion Crew (Сомбор/Сплит), Killing Option (Лашко), Noktamblues (Париз), Kiriaka Drum Orchestra (Стокхолм), Саси (Сребреница) и Egonay (Бања Лука).

Панк рок маратон  "In memoriam Горан Ковачевић" одржаће се на Врбас Stage-у, а посјетиоце који буду уживали у хладовини кампа забављаће ди-џејеви са Камп ди-џеј бине.

Једна од посластица овогодишњег издања "Ex-Yu Rocks!" фестивала јесте свакако "Kirika drum orchestra" из Шведске, који долази у пратњи представника омладинских организација, културних центара и младих активиста из Шведске, а све са циљем да се у вријеме када је Шведска предсједавајућа ЕУ успостави сарадња између младих у БиХ и ЕУ, те да се млади подстакну да допринесу развоју омладинског активизма те промовишу "европске вриједности".

Улаз на фестивал и ове године је бесплатан.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана