Етно звук “Иве” за сладокусце

Дијана Дујић
Етно звук “Иве” за сладокусце

Бањалука - Етно-група “Ива” наставила је са промовисањем свог првог албума у издању Музичке продукције Радио-телевизије Републике Српске.

У Добоју је у четвртак увече одржана премијера њиховог спота “Трилогија”.

Спот је рађен у сарадњи Музичке продукције РТРС-а и Aкадемије умјетности у Бањалуци. Радила је провјерена екипа РТРС-а са Жарком Калабом на челу, одговорним за режију, монтажу и продукцију и Зораном Јовичићем, директором фотографије.

Своје умијеће су доказали и млади глумци Aкадемије умјетности уз подршку глумаца Народног позоришта РС и Дјечијег позоришта РС.

Премијера је протекла уз бурне аплаузе, а нова композиција за јавност биће премијерно изведена 9. јануара у бањалучком Банском двору Културном центру.

Режију спота потписује студент Aкадемије умјетности Жарко Калаба, који каже да је спот сниман око шест мјесеци на једанаест локација.

- Ово је мој први спот и било је бојазни да ли ћу као аматер моћи да изнесем пројекат, али мислим да смо као тим успјели да направимо добар спот - рекао је Калаба.

Додаје да су жељели да путем спота промовишу праве вриједности у љубави, које су данас помало заборављене.

- Било је малих одступања од теме, али основна порука је остала. На крају смо добили причу какву смо жељели, која носи  посебну поруку, а сигуран сам да ће гледаоци то препознати - казао је Калаба.

Част да глуме у споту припала је студентима бањалучке Aкадемије умјетности Неди Шегрт и Бојану Колопићу.

- Волим етно-музику и песма за коју смо снимили спот је једна од мојих омиљених. На снимању је владала одлична атмосфера - рекла је Неда Шегрт.

Њен колега Бојан Колопић такође је истакао да је снимање спота било незаборавно искуство.

- Имао сам пет дана снимања на двије локације, у манастиру Ступље и на Чокорским пољима. Глумим сиромашног и доброг човјека. Задовољан сам како је снимање протекло - каже Колопић.

Умјетнички руководилац Етно-групе “Ива” Саша Павловић казао је да су хтјели да промовишу спот прво у Добоју, на даскама на којима су започели своје прве музичке кораке.

Јединствена прича

Члан Етно-групе “Ива” Милена Никић каже да је срећна што је спот премијерно приказан у Добоју.

- Спот има јединствену причу, а радује ме што смо уз спот  промовисали и композиције са нашег албума “Трава ива од мртва прави жива” - рекла је Никићева.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана