Етно-група “Врело” објавила албум “Преко реке”

Глас
Етно-група “Врело” објавила албум “Преко реке”

Aлбум има 12 пјесама са једним ремиксом а зове се “Преко реке” јер симболизује искорак којим група иде према савременој музици која је направљена на темељу традиционалне музике коју користе као неку позадинску слику.

Група “Врело” већ је интернационално позната - освојила је друго мјесто на прошлогодишњем такмичењу у организацији BBC-а , “ The Next Big Thing”, која се труди да у мноштву музике препозна будуће истакнуте извођаче и ствараоце.

Успјех на такмичењу “The Next Big Thing” , помогао је да “Врело” почне да остварује своје аспирације ка иностраном тржишту.

Бенд чини шест пјевачица чије вишегласје у традиционалима попут “После моме”, коју су изводили на BBC-у, употпуњује савремена панк/друм'н'басс, ритам секција басисте Славка Томића и бубњара Златка Сакулског, а пјевачице су Драгана Станојевић, Ивана и Маријана Бизумић, Бранкица Иванковић, Маја Матрић и Наташа Томић.

Због свог специфичног музичког стила “Врело” има проблем са проналажењем свог мјеста на домаћој сцени.

Често наилазе на коментаре типа “да нису довољно етно да иду уз Биљу Крстић” или “ да немају ангажоване текстове да буду рокенрол”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана