Енергија из Лавиринта

Дејан Вујанић
Енергија из Лавиринта

На концерту у Бањој Луци свираћемо доста старих хитова, којих се наша публика ужелела. Желимо да им пренесемо нашу енергију.

Овако је фронтмен бенда "Van Gogh" Звонимир Ђукић Ђуле најавио концерт који ће се одржати у понедјељак у бањолучкој дворани "Борик" у 20 часова. 

Улазница за овај концерт, који се одржава у оквиру турнеје "Лавиринт", кошта 15 КМ, а уз купљену карту сви посјетиоци ће добити и DVD групе "Van Gogh" са документарним филмом о настајању албума "Лавиринт".
- Концерт у дворани "Борик" биће и технички на истом нивоу као онај који смо недавно одржали у Београдској арени. На крају турнеје планирамо да објавимо и DVD, који ће обухватити све градове у којима је "Лавиринт" промовисан - најавио је Ђуле.
Организатор концерта је "Front stage ".  

Aлбум "Лавиринт" који "Van Gogh" промовише на истоименој турнеји снимљен је у београдском студију "Go-Go ", а миксан у NRG студију у Лос Aнђелесу.

"Van Gogh" је на новом диску успио да задржи све добре особине – најприје енергију и сугестивност – које га чине препознатљивим, али и да једноставним рок обрасцима, који су темељ свих њихових албума, фино и ненаметљиво, таман колико треба, дода софистицираније преливе. Због тих прелива, створених на инструментима који нису карактеристични за звук "Van Goghа", били су позвани гости чије умијеће "Van Gogh" годинама поштује. Уз то, Ђуле је – први пут у каријери – са неким подијелио простор испред свог микрофона. Учинио је то са Рамирезом у пјесми "Мени није ни до чега", директној рефлексији невеселих околности у којима живимо.
"Van Gogh" и даље зна да "тресе град", али то чини музиком која има више слојева него на претходним албумима. Бенд нуди зрео и дотјеран звук, припреман са пажњом и тежњом ка перфекцији, тежњом која ни у једном моменту није отупила базични импулс, непосредност и комерцијални потенцијал групе. Напротив, већ послије првих преслушавања очигледно је да свака од 11 нових пјесама са лакоћом може постати хит.

Бањолучка публика у понедјељак у "Борику" може да очекује концерт сличан ономе у "Београдској арени" 28. новембра, којем је присуствовало више од десет хиљада људи.

Баш као што је Ђуле и обећао, овај наступ био је потпуно другачији од оног који је бенд одржао прије неколико година на истом мјесту. Поред жестоке свирке, публика је имала прилику да види и чује неке старе пјесме у потпуно новим аранжманима.

Концерт је почео пјесмом "Опасан плес", који је бенд извео у потпуно другачијем духу, а завршио се великим хитовима "Неко те има ноћас" и "Лудо, луда". У једном моменту је Ђуле демонстрирао своје умијеће лупања бубњева, што је изазвало одушевљење у публици. Послије скоро три часа свирке, бенд је завршио свој репертоар и окончао још један успјешан концерт у Београду.

NRG студио

Звонимир Ђукић Ђуле, Србољуб Радивојевић Срба и Дејан Илић Цвика, миксали су "Лавиринт" у NRG студију у Лос Aнђелесу. NRG је студио са сјајном репутацијом – убрајају га међу најбоље на Западној обали – а списак умјетника чији албуми су ту припремани заиста је импресиван. На том списку су Jimi Hendrix, Papa Roach, Limp Bizkit, No Doubt, Linkin Park и многи други.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана