Енергичним наступима и ватрометом отворен Егзит фестивал

Мирна Пијетловић
Енергичним наступима и ватрометом отворен Егзит фестивал

Ватрометом за памћење, еуфоричним расположењем великог броја љубитеља добре музике из неколико европских и регионалних земаља и запаженим наступом бендова "Arcade fire" и "Pulp" на "Main stageу", у четвртак увече на Петроварадинској тврђави у Новом Саду почео је дванаести по реду музички фестивал "Егзит 2011".

Иако је наступ популарног британског састава "Pulp" каснио готово пола сата, публика на крцатом "Main stageу" дочекала их је громогласним овацијама, а харизматични пјевач Џервис Кокер поздравио је публику на српском језику, најавивши тако и прву пјесму.

Одлична енергија музичара на бини, спектакуларни визуелни ефекти ласерима и специјалним освјетљењем допринијели су да уживање у највећим хитовима овог бенда буде на врхунцу током цијелог концерта. Част да отворе серију одличних концерата на највећој бини на "Егзиту" припала је Новосађанима "Atheist rap", послије којих су публику дигли на ноге калифорнијски састав "Bad religion", а након њих су наступили увијек добро расположени Београђани "Darkwood dub", чији нови албум може бесплатно да се скине са "Егзитовог" интернет сајта.

Интересантном видео-пројекцијом сцена из филма "Ратници подземља" крцати "Main stage" на ноге су дигли осмочлани бенд "Arcade fire", који су публику одушевили свирањем различитих инструмената кроз сваку пјесму. На једној од најпопуларнијих бина на "Егзиту" "Fusion stageу" свој повратнички феноменални наступ имали су великани хип хоп музике "House od pain", који су поред одличног "Beirutha" били главне звијезде овог стејџа. На традиционално крцатој "Dance areni" као звијезде наступили су DJ Tiga, "Deadmuy5", те James Zambella, који је музику пуштао до раних јутарњих часова. Најужаренија је била свакако "Explosive" бина, на којој су пржили бугарски бендови "Vendetta" и "Last Hope", затим "Negura Bunget" из Румуније, а око поноћи је пред публику изашао и новосадски бенд "Ритам нереда". За странце је најинтересантнија била домаћа ракија, коју су куповали у енормним количинама. За разлику од прошлогодишњег издања најпопуларнијег музичког фестивала у Европи, ове године је први дан "Егзита" посјетио изненађујуће велики број публике.

Повријеђен држављанин БиХ

Један држављанин БиХ тешко је повријеђен у кампу музичког фестивала "Егзит", саопштила је у петак новосадска полиција. - Неименованом младићу је током прве вечери фестивала, непозната особа ударцем у главу поломила вилицу - наводи се у саопштењу полиције.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана