Енергична свирка на Кастел рок фесту

Мирна Пијетловић
Енергична свирка на Кастел рок фесту

Прве вечери "Кастел рок феста" на препуној тврђави Кастел наступили су бендови "Поздрав Aзри", "Хладно пиво" и "Лет 3". Добро расположење на Љетњој тврђави почело је уз ритмове сјећања на култну групу "Aзра" и њихове највеће хитове у извођењу бањалучке групе "A3па", послије којих су на бину изашли Борис Леинер и Мишо Хрњак из групе "Поздрав Aзри".

Ипак, ако је судити према реакцијама публике, сви су жељно ишчекивали излазак на бину хрватске групе "Хладно пиво" и њиховог харизматичног фронтмена Миле Кекина. Управо су у Бањалуци промовисали свој нови албум "Свијет гламура" у оквиру турнеје "Додворавање".

- Неописиво ми је драго што свирамо у Бањалуци. Желимо да чујете што више наших пјесама са новог албума, па зато неће бити много приче, него само много добре музике. На нашем новом албуму ћете наћи све осим гламура - обећао је Кекин на почетку концерта, што је касније апсолутно оправдао.

Кекин је током наступа замолио публику да позивом на број 1413 дарују једну КМ за помоћ у лијечењу сестрама Татјани и Милани Гајић које болују од лафорине болести.

Феноменално прожимање енергије са бине и еуфоричне публике, која је без престанка скакала уз највеће хитове са новог албума, али и оног ранијег "Књига жалбе", резултовала је одличном забавом. Публика, видно одушевљена, вратила је своје миљенике на бис, када су одсвирали још неколико највећих хитова.

Послије лудила уз "Хладно пиво", које је публика поздравила огромним аплаузом и овацијама, наступили су контроверзни и увијек сценски занимљиви Ријечани "Лет 3". Иако се публика видно прориједила послије наступа "Хладног пива", они који су остали могли су да уживају у енергичној свирци и комичној комуникацији бенда са публиком која је трајала до два часа иза поноћи.

Организатори, агенција "Фронт стејџ", оправдали су очекивања избором бендова. Једина замјерка публике била је на недостатак пића, којег је брзо нестало на свим штандовима.

Друго вече "Кастел рок феста" заказано је за 24. јун, када ће наступити "Лаибах", "Електрични оргазам", "Стереотип" и "Ватра".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана