EHF вјерује српском рукомету

Глас Српске
EHF вјерује српском рукомету

БЕОГРAД - Предсједник Европске рукометне федерације (EHF) Тор Лиам и први човјек Рукометног савеза Србије Велимир Марјановић потписали су јуче у београдском хотелу "Хајат" уговор о организацији првенства Европе за рукометаше 2012. године.

Тиме је Србија и званично постала домаћин континенталног шампионата пошто је на Конгресу EHF 2008. године добила право организације првенства Европе. Челници EHF и РСС потврдили су истовремено да ће утакмице бити игране у четири града - Београду, Нишу, Новом Саду и Вршцу. Председник EHF је истакао да је задовољан сарадњом са РСС.

- За EHF је првенство Европе најзначајнији догађај и стога се надамо да ће завршне припреме протећи у најбољем реду - рекао је Лиам.

Генерални секретар EHF Михаел Видерер изразио је задовољство дугом и успјешном сарадњом EHF и РСС на спортском, политичком и пословном плану.

- Надам се да ће до жријеба за првенство Европе у јуну 2011. године све припреме за организацију тог такмичења бити завршене - рекао је Видерер.

Предсједник РСС Марјановић истакао је да је чин потписивања уговора не само свечаност већ и велика одговорност.

- Добијањем организације првенства Европе и овим потписивањем уговора обавезали смо се да ћемо бити домаћини најбољег шампионата који је до сада одржан - рекао је Марјановић.

Он је подсјетио да је поред подршке државних органа највећа помоћ у припреми стигла управо из EHF:

- Надам се да ће Србија, РСС и четири града домаћина у јануару 2012. послати свету најлепшу слику, коју ће путем телевизије моћи да гледа око милијарду и по људи.

Државни секретар за спорт Славиша Златановић изјавио је да је Министарство омладине и спорта препознало првенство Европе као такмичење од великог значаја за нашу земљу.

- Министарство је дало пуну подршку организацији тог шампионата како би оно било организовано на највишем могућем нивоу, а Србија показала свету своје најлепше лице - рекао је Златановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана