Ед Ширан приредио спектакл у Београду

Танјуг
Ед Ширан приредио спектакл у Београду

БЕОГРАД - Британски музичар Ед Ширан приредио је синоћ аудио-визуелни спектакл од преко два часа за пар десетина хиљада посјетилаца на простору београдског Ушћа.

Ширан је концерт отворио полетном пјесмом " Castle On the Hill", уз испаљивање ватромета изнад простора и пламених стубова на великој кружној позорници, омеђеној са пет изузетно високих освијетљених јарбола.

-Добро вече -, поздравио је Ширан на српском језику одушевљене посјетиоце, додавши на енглеском да му је ово први концерт у Београду и Србији, и да ће "дати сваки атом снаге вечерас".

Ширан је истакао да је током његовог наступа "све уживо" и кратко је показао како користи на поду постављене педале које му омогућују понављање звукова које направи гласом и акустичном гитаром.

За " Lego House" Ширан је успио да натјера Београђане, који су стојећи испунили простор испред позорнице и сједили на неколико великих монтажних трибина са стране, да вриште "јаче него у Загребу", а у баладној " Diveе" се латио само микрофона, док су му посјетиоци хорски помагали у пјевању.

Ширан је уз акустичну гитару извео дирљиву, преминулом пријатељу посвећену " Eyes Closed"" и потом промишљајућу " Boat", обећавши да ће то бити једине са албума "-" (2023), који је у сјетном духу, а зна да људи долазе на његове концерте са пријатељима и породицом да се опусте и разоноде.

Услиедила је полетнија " Give Me Love" уз наизмјенично хорско пјевање публике са разних страна Ушћа, док му се у " You Are the Reason" на позорници придружио енглески пјевач Калам Скот који је и отворио концерт као предизвођач.

Ширан је у Београд дошао у склопу велике свјетске турнеје "+–=÷ד, а гошћа концерта му је у једном тренутку била и виолинисткиња Алиша Енстром.

У завршницу концерта, "када сви пјевамо у глас", риђокоси музичар је на одушевљење посјетилаца ушао са "Тhinking Out Loud", а хорско пјевање је одјекивало Ушћем и у "Love Yourself", "Sing", "Happier" и Photograph".

За " Tenerife Se" Ширан је ипак замолио публику да буду тихи током извођења, да би поново распјевао гласом и гитаром посјетиоце са " Perfect", уз хиљаде свјетала са мобилних телефона.

За крај концерта након скоро два часа жустро изведена је песма " Bloodstream", уз паљење пламених стубова на позорници и са јарбола, а потом је стигла смирујућа балада " Afterglow".

-Људи су уложили огроман труд да дођу овдје, возом или су морали наћи бејбиситере. Надам се да сте се добро провели. Мени је било сјајно први пут овдје - поручио је Ширан.

Враћен на позорницу на бис након кратких, али бучних овација, Ширан је концерт окончао са из бројних грла отпјевану " Shape of You" и " Bad Habits", и завршни ефектан ватромет.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана