Џон Батисте и „Силк Соник“ однијели највише Греми награда

Агенције
Foto: Taнјуг

ЛАС ВЕГАС- Послије тромјесечног одлагања, 64. додјела Греми награда одржана је први пут ван Лос Анђелеса, у МГМ Гранд Гарден Арени у Лас Вегасу. Тревор Ноа, који је био домаћин церемоније 2021, вратио се као домаћин и ове године.

Џон Батисте је ушао у ноћ са 11 номинација, највише од свих умјетника ове године, а четири Греми награде је освојио и прије почетка телевизијског преноса, а на крају је однио и престижну награду за албум године.

Џастин Бибер, Дожа Кет и Х.Е.Р. су имали по осам номинација, а на крају је само Х.Е.Р. освојио награду за најбољу традиционалну ар енд би изведбу.

Оливија Родриго је освојила награде за најбољег новог извођача и најбољу поп соло изведбу, а „Силк Соник“ је однио кући све четири награде за које су били номиновани – плоча године, пјесма године Leave The Door Open, најбољи ар енд би извођач и најбоља ар енд би песма.

Кање Вест и Џеј Зи су освојили признање за најбољу реп пјесму за нумеру Jail.

Током највеће музичке вечери, Џон Леџенд и Академија су одвојили вријеме да одају почаст жртвама тренутног рата у Украјини. Власник 12 Гремија, извео је песму Free у пратњи три украјинске умјетнице, Сузане Иглидан која је свирала на бандури, традиционалном украјинском музичком инструменту, Мике Њутн и Љубе Јакимчук.

Предсједник Володимир Зеленски обратио се окупљенима у унапријед снимљеној поруци из Украјине, у којој је нагласио важност музике и сталне подршке Украјини.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Отворен "EXIT"
Отворен "EXIT"
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана