Џезери из региона пред Требињцима

Г.С.
Џезери из региона пред Требињцима

ТРЕБИЊЕ - Први “Требиње џез фестивал” који ће окупити успјешне регионалне џез музичаре почиње данас у Требињу и трајаће до недјеље.

Главни програм фестивала биће одржан на пет локација, а џезери ће наступити на бинама које су бесплатне за публику.

Према ријечима директора Културног центра Требиње Миљана Вуковића, који је и директор “Требиње џез фестивала” планови за овај музички догађај су веома амбициозни.

- Циљ нам је да у наредном периоду направимо један аутентичан фестивал који би привукао веома много љубитеља добре музике. Потрудићемо се да га обогатимо пратећим програмима за све узрасте. Постављањем фестивала џеза који ће у Требињу угостити музичаре из региона даћемо нови замајац развоју савременог џеза у Српској, а туристима у Требињу пружићемо неопходан нови садржај - рекао је Вуковић.

Истакао је да организовањем оваквог фестивала желе да побољшају интересовање за џез музику и да публици понуде оно што џез јесте, а то је музика коју одликују изврсност и слобода.

Фестивал ће вечерас у башти хотела “Платани” отворити Јован Маљоковић и “Балкан салса бенд”. Други дан резервисан је за наступ Марка Луиса на Тргу слободе, трећи за “Комбајн квартет” у кафе-бару “Хедонија”, а четврти за Лену Ковачевић која ће наступити у амфитеатру на Црквини.

Фестивал ће у рок бару “Андерграунд” у недјељу затворити Васил Хаџиманов. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Отворен "EXIT"
Отворен "EXIT"
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана