Џез мелодије окупиле публику на Зеленковцу

Б. П.
Џез мелодије окупиле публику на Зеленковцу

МРКОЊИЋ ГРАД - У Еколошко-туристичком центру “Зеленковац” код Мркоњић Града наступом бендова “Џезуз”, “Гацки галеб” и “Балбоа” завршен је 24. Међународни џез фестивал, који је у три фестивалске вечери пратило око 1.000 посјетилаца.

Организатор догађаја Боро Јанковић је рекао да је ово био један од најпосјећенијих фестивала до сада те да су организација догађаја, као и музички дио програма, били на најбољем нивоу.

- Током три дана, колико је трајао фестивал, атмосфера је била фантастична, како за нас који смо организовали догађај, тако и за учеснике и посјетиоце. Након што су завршили наступе, музички бендови су и синоћ организовали заједничку свирку, овог пута у лаганом ритму, за све посјетиоце, да би могли да уживају у љепоти природе овог краја и музичким нотама до касно у ноћ - рекао је Јанковић.

Он је додао да већ сад имају неке идеје како да наредни фестивал буде још бољи те да ће се радити на томе да туристичка понуда овог мјеста буде још боља и квалитетнија, као и сам музички дио догађаја.

Јанковић је напоменуо да су и сви љубитељи писане ријечи били у прилици посљедње фестивалске вечери да на Зеленковцу присуствују и промоцији књиге “Битвин” Мартина Ворбија. Књига садржи фотографије, као и текстуални дио који кроз умјетнички осврт описује природне љепоте овог подручја, као и догађаје који су саставни дио туристичке понуде овог мјеста.

Прве фестивалске вечери након свечаног отварања 24. Међународног џез фестивала у музичком дијелу програма наступили су бендови “Сонас”, “Урош Спасојевић трио” и “Сники Џисус”. Публика је друге фестивалске вечери могла да ужива слушајући музику бендова “Такси конзилијум”, “Ехос оф џангл трио” и “Марсел Хидот'с холи креб”. Покровитељ 24. Међународног џез фестивал “Зеленковац” је општина Мркоњић Град.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана