Друго вече манифестације “Дани фра Ивана Фране Јукића”

GS
Foto: glaskulture

У склопу манифестације “Дани фра Ивана Фране Јукића” коју организује бањолучка подружница Хрватског културног друштва Напредак, друго вече у Музеју Републике Српске с почетком у 19.30 х уприличен је концерт врхунских музичара Ведране Шимић, сопранистице и Милана Луцића, пијанисте, који су се бањолучкој публици представили с хрватском вокалном лириком.

Публика је уживала у раскошном гласу диве Ведране Шимић. Њезин предиван, снажан  глас испунио је простор Музеја Републике Српске у потпуности. Концерт  је  био уистину величанствен и дојмљив.


Прије почетка концерта публици се обратила предсједница Напреткове подружнице у Бањој Луци Ружица Гроздић Шеварика и поздравила присутне. Посебан поздрав је упутила монс. Миљенку Аничићу, равнатељу бискупијског Царитаса и госпођи Нади Тешановић, предсједници Вијећа Народа у Влади Републике Српске. У свом говору је нагласила важност очувања богате  хрватске баштине на тлу Босне и Херцеговине,  како материјалне, тако и духовне и нематеријалне, чија се љепота посебно огледа у писаној ријечи и музици.

– Неизмјерна је  част угостити ово двоје музичара у  нашему граду, истакнула је предсједница ХКД Напредак Бања Лука Ружица Гроздић Шеварика.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Отворен "EXIT"
Отворен "EXIT"
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана