Драженко Нинић: Славићу за Видовдан

Дарко Пашагић
Драженко Нинић: Славићу за Видовдан

БAЊA ЛУКA - Пред нашим прослављеним кик-боксером Драженком Нинићем је још један испит. У недјељу, 28. јуна, на Видовдан двоструки свјетски професионални првак јуришаће и на трећи шампионски појас. У борби против Мароканца Јасина Боудроуза покушаће да освоји титулу свјетског професионалног првака у верзији Свјетске кик-бокс асоцијације (WKA) у лоу-кику, до 83 килограма.

- Иза мене су два мјесеца напорног рада. Тренирао сам 14 дана на Јахорини, потом радио десетак дана у Бањој Луци и на крају 21 дан сам боравио у хотелу "Монумент". Све је протекло у најбољем реду. Одлично се осјећам и максимално спремно дочекујем недјељни окршај - истакао је Драженко Нинић, који у свом власништву већ има титуле професионалног првака свијета у лоу-кику у верзији Свјетске кик-бокс асоцијације (WAKO pro) и у Свјетској асоцијацији тајландског бокса (WMTA).

Предвиђено је да меч против Боудроуза траје пет рунди по три минута.

- Ради се о изузетно квалитетном борцу, који је радио са свим познатим свјетским борцима, у категорији до 75 кг. Има 29 година, висок је 185 центиметара. Досада је имао 45 мечева и власник је титуле првака Европе у верзији Свјетске фул-контакт асоцијације (WFCA). Тренутно тренира у тиму Павоне, а тренер му је Фабијан Павоне - нагласио је Нинић.

Наш кик-боксер у досадашњој професионалној каријери имао је 29 мечева у којима је забиљежио 24 побједе и пет пораза.

- Даћу све од себе да забиљежим и 25. професионалну побједу и тако се дочепам и трећег шампионског појаса. Вјерујем да ће Градски стадион бити претијесан да у "Ноћи шампиона" прими све оне који ће доћи да гледају моју, али и борбе Горана Делића и Дениса Марјановића, те концерт Лепе Брене. Вјерујем да ће сви уживати, али и радовати се мојој, али и побједама мојих великих пријатеља - додао је Нинић.

Тренерски трио

У углу Драженка Нинића поново ће бити тренери Владо Милијевић и Драган Работа, те кондициони тренер Маринко Торбица.

- Нинић је одлично одрадио припреме и презадовољан сам његовим радом претходна два мјесеца. Највећи проблем је представљао вишак килограма код Нинића, али је то све доведено у нормалу и сви једва чекамо да меч почне - нагласио је Милијевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана