Дражен Жерић Жера, лидер групе "Црвена јабука": Ми волимо музику, не популарност

Танјуг
Дражен Жерић Жера, лидер групе "Црвена јабука": Ми волимо музику, не популарност

БЕОГРАД - Сарајевска поп рок група "Црвена јабука" вечерас ће одржати трећи концерт назива "Тамо гдје љубав почиње" у Мтс Дворани, а фронтмен састава Дражен Жерић Жера је на даншњем сусрету са медијима изјавио да они припадају старој гарди музичара који искрено воле музику, а не толико популарност.

"Црвена јабука" је већ распродала два везана концерта, на Дан жена - 8.марта, и вече касније 9. марта, а заказала је и четврти наступ за 5. април.

"Ето од 1986. године када смо почели са наступима, трудимо се да нам сваки концерт буде прекрасан, посебан, да остане у сјећању. Скоро 38 година наша публика, као и ваша у бившем Дому синдиката, сада Мтс Дворани, то умије да препозна", истакао је певач, текстописац, аутор скоро свих песама из богатог опуса "Црвене јабуке". 

Тако се наставља низ традиционалних, пролјећних концерата регионалне атракције у бившој Дворани Дома синдиката, а ове године биће их укупно четири, највише до сада. 

"Репероар буде сличан када радимо везане концерте, као што смо имали 8.и 9. марта, а вечерас ће сет листа бити мјешавина пјесама са ова два наступа. Али зато ће на четвртом концерту 5. априла бити потпуно другачије", обећава фронтмен групе Дражен Жерић – Жера, који је једини остао из оригиналне поставе групе, основане 1985. године. 

Подсјетимо да је први наступ у тада Комбанк Дворани, бенд имао 2018. године као унплагд концерт, а онда и у јеку пандемије вируса корона  2020., као и 2022. године. Наравно, концерти су увијек били унапријед распродати, по два у низу.

Жерић каже да ипак неће заказивати пети и шести концерт, и тако унедоглед, као читаву серију, јер сматра да је четири концерта сасвим довољно. 

У име цијелог бенда поручио је да се радује поновном сусрету са београдском публиком, која по њиховим ријечима, важи за посебно енергичну и еуфоричну. 

Поп рок састав ће публици, како најављују, у електрик рокенрол маниру одсвирати све до једног познате хитове, међу којима су "Туго несрећо"; "Има нешто од срца до срца", "Туга ти и ја" "Бјежи кишо с прозора"; "Дирлија" и много других из опуса богатог са преко 200 пјесама, као и нумере новијег датума.

Њихови претходни концерти у Мтс Дворани су увијек трајали барем три сата, а неки су достигли и читава четири часа, са више од 40 пјесама на репертоару.

"Јако пуно песама имамо у дискографији, и јесте тешко од толико њих изабрати шта све да свирамо на концерту, а да сви буду задовољни. Опет, увијек ће се наћи неко да каже "зашто нисте свирали ову песму, а могли сте и ону". Тешко је свима удовољити. Зато често имам проблема са дужином концерата који трају барем по три и по сата", оценио је Жера и додао да се никад не умори од толиких наступа који подсјећају на прави музички маратон. 

Лидер поп рок састава да им на концерте долази публика различитих доба и оба пола, "то могу бити млади или тинејџери мог доба који сад имају око 56 година", онда и старији, као и све генерације, јер су у једној породици сигурно слушали овај бенд, прво мајка или отац, њихова деца, ћерка, син, или прво сестра, па се прикључио млађи брат. 

Послједњих година и деценија "Црвена јабука" је често одржавала концерте у Сава центру, једном у Хали спортова, на Беер фесту (Ушће), фестивалу "Бојчинско лето" у Сурчину, а сада им је у Београду главни "дом" – Мтс Дворана.

У публици им се недавно задесио и наш и свјетски најбољи тенисер Новак Ђоковић. 

"Једноставно волимо музику, концерте, наступе, да делимо енергију са публиком. Ми смо стара гарда музичара, кренули смо у ову причу искључиво из искрене, чисте љубави. Данас је то све другачије, из неких погрешних разлога. Важнији су многима прегледи на ЈуТјубу, популарност. Ето и Новак Ђоковић је дошао на наш концерт, што је доказ да је нормалан човјек. Неко вози такси, или пече ћевапе, а ја певам и бавим се стварањем музике. Ми у бенду не припадамо овом свијету данас. Нама је најважнија музика", закључио је Дражен Жерић Жера и позвао публику на концерте вечерас и 5. априла у Мтс Дворани. 


 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Отворен "EXIT"
Отворен "EXIT"
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана