Додјела MTV награда у знаку Мајкла Џексона

Глас Српске
Додјела MTV награда у знаку Мајкла Џексона

Готово три мјесеца послије смрти Мајкл Џексон је доминирао на свечаној додјели MTV видео-награда, пошто су му почаст указале неке од највећих звијезда свјетске музичке сцене.

На церемонији у Њујорку Бијонсе је добила награду за спот године, за нумеру "Single Ladies", пренијеле су свјетске агенције. Бритни Спирс је награђена у категорији спот за поп нумеру ("Womanizer"), група "Грин деј" за област рока ("21 Guns"), а Еминем за хип-хоп ("We Made You").

Леди Гага проглашена је за најбољу дебитанткињу, за спот за "Poker Face". У категорији најбољи спот мушког извођача побиједио је Ти-Aј, који је са Ријаном отпјевао нумеру "Live Your Life". За најбољи спот женског извођача проглашен је спот за нумеру "You Belong With Me" Тејлор Свифт.
Ипак награђене је засјенио Џексон, који је умро 25. јуна у 51. години. Најприје је Мадона одала почаст "једном од највећих талената на свијету".

- Џексон "не само да је уливао жељу за плесом већ сте захваљујући њему вјеровали да можете да летите. Напустила сам га. Напустили смо га и на неки начин допустили да то дивно створење које је запалило свијет непримјетно оде у заборав. Живио краљ - рекла је Мадона и додала да су Џексону "многи окренули леђа.

Услиједио је музички сегмент посвећен Џексону, у којем је учествовала и његова сестра Џенет Џексон.

Испад Кани Веста

Док је Свифтова примала награду, дошло је до инцидента - репер Кани Вест изашао је на бину, прекинуо њен говор и изјавио да је Бијонсе требало да освоји и ту награду. Вест је, иначе, још на црвеном тепиху "потезао" из флаше коњака, па се претпоставља да је био пијан када је извријеђао Тејлор.

- Извини, Тејлор, али Бијонсе је имала један од најбољих спотова икада - рекао је репер, који већ годинама "зачињава" додјеле награда бијесним нападима, обично када не освоји ниједну.

Вест се касније извинио на свом блогу, рекавши да је попричао са мајком Свифтове и да га је она натјерала да се замисли над својим испадом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана