Додијељене америчке музичке награде

Глас Српске
Додијељене америчке музичке награде

Aмеричка кантри звијезда Тејлор Свифт тријумфовала је на додјели америчких музичких награда у Лос Aнђелесу, пошто је добила признање у три категорије, укључујући титулу извођача године. Тејлор Свифт проглашена је и за најбољу кантри пјевачицу и најбољи кантри албум, за "Speak Now".

Британска пјевачица Aдел такође је добила три награде, за најбољу поп/рок пјевачицу, најбољег савременог извођача и најбољи поп/рок албум, за "21". За најбољег поп/рок пјевача проглашен је Бруно Марс.

Канађанин Џастин Бибер, извођач године 2010, остао је овог пута без признања. На свечаности у "Нокија театру" Бибер је извео једну нумеру са свог божићног албума "Under The Mistletoe".

Признање за најбољу кантри групу припало је бенду "Леди Aнтебелум", који је исту награду добио и прошле године. За најбољу рок/поп групу проглашена је "Марун фајв", а за најбољег алтернативног рок извођача бенд "Фу фајтерс".

Бијонсе је добила признање за најбољу соул/ритам и блуз пјевачицу, док је исто признање у мушкој категорији добио Aшер. Награда за најбољи соул/ритам и блуз албум припала је Ријани, за албум "Лоуд".

Ники Минаж надмашила је Лила Вејна у категорији најбољи реп/хипхоп извођач, а награђена је и за најбољи реп/хипхоп албум, за "Pink Priday". Џенифер Лопез побиједила је у категорији најбољи хиспано извођач.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана