Додијељена животна награда “Нишвила”: Признање за Бети Ђорђевић

Танјуг
Додијељена животна награда “Нишвила”: Признање за Бети Ђорђевић

НИШ - Пјевачица раскошног гласа и истанчаног осјећаја за џез интерпретацију Бети Ђорђевић овогодишња је добитница награде “Нишвил” џез фестивала за животно дјело, саопштили су организатори “Нишвила”.

Награда ће јој бити уручена 10. августа, а публици фестивала представиће се на отварању “Нишвила” 11. августа, када ће извести неколико нумера уз пратњу “Нишвиле биг бенда”.

Досадашњу каријеру Бети Ђорђевић - дугу пет деценија - обиљежило је неколико великих хитова из златног доба југословенске забавне музике током седамдесетих, када је сарађивала са врхунским композиторима и аранжерима, али и непристајање на било какве компромисе, односно категорично одбијање да се зарад одржавања популарности приклони трендовима сумњивог умјетничког квалитета.

Умјесто снимања нових пјесама, великих концерата и гостовања на телевизији, а све то са музиком коју, како сама каже, “не осјећа и лично не прихвата” - изабрала је да за пробрану публику у клубовима изводи џез и соул програм и управо то јој је донијело такорећи култни статус код поштовалаца квалитетне музике.

Великим концертом у београдској “Комбанк” дворани Бети Ђорђевић је недавно обиљежила пет деценија на сцени, а прилика да још већи аудиторијум чује како она изводи неке од својих хитова, али и џез стандарде, биће 11. августа ове године на “Нишвилу”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана