“Демофест” се вратио уз добру атмосферу и одличну посјету

Бранислав Предојевић
Foto: "Демофест"

БАЊАЛУКА - Након пет година паузе, највећи регионални фестивал демо бендова, бањалучки “Демофест” поново се вратио и то на најбољи могући начин - уз добру атмосферу и одличну посјету.

Традиционално отварање са првом серијом такмичарских бендова прошло је уз никад већу посјету испред главне бине, а у крајне занимљивој и разноликој конкуренцији девет бендова пролаз даље остварили су састави “ Рестлес Си”, “Неки репери”, “Миш” и “Лом”, који ће у суботу увече покушати освојити неку од награда.

Након наступа демо бендова простор Кастела  се још више попуњава јер на главној бини свирку почиње британска трип/хип-хоп /џез/поп атракција “Морчиба”, која у неких сат и нешто времена елегантно показује да нису за старо гвожђе, полако али сигурно купујући публику опуштеном свирком,  сомотским ритмовима Роса Годфрија и наравно  чудесним гласом Скај Едвардс.

Са друге стране на “Самер стејџ” кренула је брзометна паљба младе треп хип хоп поп екипе: 3озона, Сајси MC, Спејс Нокси X,  Там Кене Бери, Нихил, Хиљсон Мандела,  који су повезли публику кроз вишесатну епопеју немилосрдних ритмова  и бијесних рима, али  им је шоу украо бањалучки репер Ђорђе(екс Клинац), који је уз френетичну подршку млађе публике након поноћи направо шоу за памћење, показујући да је Бањалука добила звијезду нове генерације музичара.

На главној бини шоу је  преузео електро-даб мајстор Даб ФX, који је уживо показао да једнако  лако плијени пажњу као  и у студију. Читав бенд у једном човјеку без проблема је расплесао публику  заразном комбинацијом даб, реге и електро ритмова те чудесног поигравања људским гласом.

 

Они најупорнији посјетиоци остали су да сачекају М.О.Р.Т и афтер парти наступе, док се већи дио публике полако разилазио спремајући се за друго вече када се након друге селекције демо бендова на главну позорницу пењу ветерани милитаристичке рок авангарде“Лајабах",  легендарни мајстор ишчашених ритмова Рони Сајз и краљ афро звука Феме Кути ,  док ће љетња позорница бити препуштена  рок херојима новије генерације бендовима “Визељ” и “Кои Кои”, те фанки поп мађионичарима из састава “Стерео Банана”  и реп легендама домаће сцене -саставу “Саншајн”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Отворен "EXIT"
Отворен "EXIT"
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана