Dead Can Dance 12. маја у београдској Штарк Aрени

Танјуг
Foto: Агенције

БЕОГРАД - Састав Dead Can Dance, послије неколико отказаних турнеја широм свијета због пандемије, једва чека поновни сусрет са београдском публиком који ће се догодити 12. маја у београдској Штарк Арени, саопштили су организатори.

Концерт који су одржали у распродатом Сава Центру 2019. године критичари су оцијенили као историјски, а Брендан Пери поручује да се ове године враћају фановима и праве нешто посебно.

 "Мислим да ће овај наступ бити веома емотиван зато што је прошло двије и по године и отказали смо три турнеје. Доста смо новца изгубили покушавајући да одржимо те турнеје, а онда дошли ни до чега. Но, биће емотивно из много разлога. Морамо да памтимо милионе људи који су преминули. Иако немам рођаке који су озбиљно обољели или преминули, неки људи који долазе на наступ остали су без својих вољених особа. Биће емотивно, а имамо музику која ће на неки начин то да рефлектује - тај моменат тишине. Протеклих година сам се суочио са вјеровањем да ћемо једног дана поново да свирамо, тако да сам већину времена провео радећи на лајв сетовима, правио аранжмане што је боље могуће и технички и продукционо” искрен је Брендан.

“Једна од највећих промјена које сам направио јесте укључивање хорских аранжмана, зато што у бенду имамо шест јако добрих пјевача и дјелује као губитак да не искористимо њихове музичке потенцијале. Зато сам аранжирао доста пјесама са хором. Све то у увјерењу да ће то, када се вратимо да свирамо, звучати најбоље могуће. Могао сам да проведем вријеме радећи на новом албуму, али сам помислио - не, хајде да се фокусирамо на концерте, да се вратимо фановима и да направимо нешто посебно.” најавио је фронтмен и аутор музике састава Dead Can Dance.

Њихова музика је под утицајем других музичких и традиционалних култура, чак и балканске, и веома су опрезни и пуни поштовања. Они помажу да се традиционална музика развије на начине на које је други људи нису развили и стварају нове изворе могућности. На својим концертима публику очарају егзотичним звуком који је разлог зашто су њихови наступи широм света распродати.

 "Музика говори све језике. Привлаче нас друге културе пре свега због онога што нам је заједничко и зато мислим да када дијелимо музику имамо више тога заједничког него политика, геополитика, непријатељство. Нас се више тиче универзалност и оно што делимо као заједничко са другим људима, а не оно што нас раздваја. А музика је савршени медијум за то!" истиче Брендан Пери.

У београдској Штарк Арени ће бити посебно конфигурисан простор који ће Брендану, Лиси и члановима њиховог састава омогућити да одрже концерт за памћење.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Отворен "EXIT"
Отворен "EXIT"
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана