Даница Радојичић Нина - Глас је мој највећи адут

Марија Карајлић
Даница Радојичић Нина - Глас је мој највећи адут

Мислим да људи осећају да сам искрена, отворена и вјерујем да чују моје гласовне способности. Глас је сасвим сигурно мој највећи адут, а послије тога иде осмех.

Рекла је то "Гласу Српске" пјевачица и овогодишња представница Србије на "Евросонгу" Даница Радојчић Нина.

- У овом тренутку за мене планирају други, тако да не могу да кажем да ли постоје планови за наступ у Српску, али свакако да бих вољела да баш у Бањалуци отпјевам пјесму "Чаробан" и ако буде постојала таква прилика радо ћу се одазвати - истакла је Нина.

Истиче да се утисци полако "слажу" послије овог престижног такмичења.

- Било је то огромно искуство, тамо смо провели 15 дана и много је утисака који ће тек временом да заузму право мјесто у мом животу. У питању је велика манифестација која је променила живот многим пјевачима - истакла је Нина.

Нагласила је да је била велика част бити представник своје земље на оваквој манифестацији.

- То је јединствен и предиван осећај. У конкуренцији су била 43 извођача, а интерпретирајући песму врсног композитора Кристине Ковач, желела сам да представим Србију у једном мало другачијем светлу и сматрам да смо у томе успели. Критике су биле сјајне, а и пласман је добар - поносна је Нина.

Открила је да има планова када је у питању снимање новог материјала.

- У сарадњи са ПГП РТС-ом биће нових остварења али не могу да прецизирам када ће бити реализовани, то ћемо одлучити у наступајућем периоду. Верујем да ће албум бити у мом стилу, ретро али и модеран поп звук - каже Нина.

Дотакла се и наступа на фестивалима, за које каже да су одличан начин за афирмацију младог извођача.

- Стартовала сам на фестивалима и много их волим. Певала сам на неколико њих у организацији Дечијег културног центра, на Фестивалу деце композитора, у Бугарској, Македонији, Словенији, Енглеској... – набројала је Нина.

Наглашава да јој је тренутно приоритет ипак полагање испита на Фармацеутском факултету који је уписала у Београду.

- За сада сам концентрисана искључиво на факултет, јер ме очекује јунски рок. Морам да учим и полажем испите, то ми је основна обавеза. О свим евентуалним наступима размишљаћу када за то дође време – категорична је Нина.

Интернет откриће

Нина напомиње да је Кристина Ковач открила када је погледала снимак на "Јутјубу" са једног музичког фестивала за дјецу.

- Пронашла је мој број и позвала ме. У први мах сам мислила да се неко шали са мном, али сам ускоро схватила да је то заиста једна од сестара Ковач. Видјеле смо се сутрадан, чула ме је како пјевам и то је био почетак наше сарадње која се наставила и до данас је успешна и коректна. Она је сјајан професионалац али и педагог - рекла је Нина.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана