Дафи тријумфовала на додјели Brit Awords

Глас Српске
Дафи тријумфовала на додјели Brit Awords

Млада велшка дебитанткиња Дафи (24), неочекивана је побједница додјеле британских музичких награда "Brit Awords", које су одржане у сриједу увече.

Дафи је с албумом "Rockffery" освојила награде за најбољи британски албум, најбољу пјевачицу и најбољег дебитанта. Три награде запечатиле су сјајну годину за Дафи, донедавно релативно непознату музичку умјетницу. Њен првјенац "Rockffery" прошле године био је најпродаванији албум у Британији, а освојио је и амерички "Греми" за најбољи поп-албум.

Најбољом британском групом проглашена је "Elbow", а најбољим синглом пјесма "Promise" групе "Girls Aloud". Најбољи мушки извођач је Паул Велер, а награду за најбољи наступ уживо добила је група "Iron Maiden". Двојац из групе "Pet Shop Boys" добио је награду за животно дјело.

Највећи губитници "Brit Awords" су чланови групе "Coldplay" којима ни четири номинације нису биле довољне за неку од награда.

У међународним категоријама највећи добитници су амерички рокери "King of Lion" с освојене двије награде - за најбољу групу и најбољи албум. Најбољи пјевачи су Каније Вест и Кети Пери.

DUFFY -  "WARWICK AVENUE"  /video/



Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана