“Да ли су ту” нови сингл бањалучког састава “Џез поези кабаре”: Пјесма о љубави и духовности

Бранислав Предојевић, Миланка Митрић
“Да ли су ту” нови сингл бањалучког састава “Џез поези кабаре”: Пјесма о љубави и духовности

БАЊАЛУКА - Пјесма “Да ли си ту” први је сингл састава “Џез поези кабаре” након дуже паузе, а која ће, као и пратећи спот, којим ће бити најављен нови албум 23. фебруара, бити промовисана у Бањалуци.

Поменута нумера је сингл са новог студијског албума “Волио бих да ово остане међу нама”, дуго чеканог насљедника првенца “Не правдам се, већ се исповиједам” из 2018. године. Пјесма ће бити промовисана у 18.30 часова на конференцији бањалучке ауторске музике “БАМ”.

Музика је заједничко дјело чланова састава, док је текст писао Небојша Курузовић, главни вокал и самопроглашени пјесник, који каже да није превише размишљао о публици већ је покушао да забиљежи своја осјећања.

- Никада  не размишљам о публици када пишем пјесму. Избацим шта ми у том тренутку лежи на срцу, а онда пјесма сама касније разговара са људима који је чују. Били су ми интересантни коментари особа којима смо послали на тестно слушање. Једни су се питали да ли је то љубавна или духовна пјесма. Други су тврдили да ће то бити радијски хит и да размислимо да ми њу ипак продамо некоме већем извођачу и мазнемо паре. А ја сам искрено био срећан јер сам видио да изазива лијепе емоције и потиче на даљи дијалог и са самим собом и са другима - рекао је Курузовић за “Глас Српске”.

Аутор текста истиче да је остатак групе на сјајан начин надоградио његову нумеру, која је уз малу помоћ мушког хора, на добром путу да буде хит.

- Момци су направили дивну музику, а овај пут имамо и мушки хор који нам гостује. Знам да сам субјективан, али мени звучи дивно, избацио бих само оног самопроглашеног пјесника и онда би стварно могао бити хит  - додао је Курузовић.

Спот је већ традиционално, када је у питању “Џез поези кабаре”, поново у рукама режисерке Јелене Медић која је по Курузовићем ријечима удахнула визуелни живот пјесми.

- Да нема Јелене Медић на овом свијету, требало би је измислити. РТРС је дао продукцијску подршку, а Јелена је осмислила и удахнула визуелни живот пјесми. Све је осмислила и искординирала од дивних младих глумаца до локација на којима смо снимали. Хвала им од срца свима јер за нас нема веће патње него кад све завршимо да онда мислимо о спотовима, промоцијама, ауторским правима. Све у свему биће то добро. Да смо ми сви заједно живи, здрави и креативни, а публика свакако на крају даје суд о томе шта ће и колико остати међу нама - навео је Курузовић.

Режисерка спота Јелена Медић за “Глас Српске” рекла је да је од неколико пјесама изабрала управо ову, јер се резоновала с темом пјесме.

- Ми људи кроз живот идемо стално нешто тражећи, сродну душу, бога, смисао, радост, нежност... једном речју љубав. И у том тражењу доста често постављамо ово питање. Међутим, нисам сигурна да остајемо присутни да чујемо и одговор кад стигне. Спот се бави управо том темом и поиграва се питањем које је у наслову песме - казала је Медићева.

Спот, рађен у продукцији Радио-телевизије Републике Српске, сниман је на сеоском газдинству Александра Мијатовића, а за потребе снимања, кориштени су радни простори вајара Бојана Микулића и сликарке Нине Бабић, док у споту глуме Андреа Ћућун и Данило Миленковић. Спот су снимали Дејан Рачић и Владимир Милаковић, а монтирала Драгана Митрић.

- Свако је уложио своју љубав према ономе што ради и играо се на задату тему најбоље што је у том тренутку могао, а моја космичка секретарица, која је прецизно записала жеље и надања, је уређивала да све тече најбоље што може. Већ у одабиру сарадника и локација и пружању поверења одабиру, више од пола посла се заврши. Посебно захваљујем Ренати и Мили, који су рано ујутро организовали кастинг за козе и уступили нам најдивнију козицу, а она је после била потпуна атракција на “сточној” пијаци - испричала је Медићева, која је додала да је захвална свима који су на различите начине дали себе и своје ресурсе за настанак овог спота.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Отворен "EXIT"
Отворен "EXIT"
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана