Чола у Бару, Брега у Београду

Глас Српске
Чола у Бару, Брега у Београду

Најпопуларнији балкански музички бренд Горан Бреговић, заједно са својим "Оркестром за свадбе и сахране", Маријом Шерифовић и Aном Станић, наступиће на главном београдском тргу. Београђани који више воле народњаке ове године имају загарантовано најлуђи провод јер ће на Београдском сајму наступити Aца Лукас и Шако Полумента.

Београдски поп-рок састав "Бајага и Инструктори" свираће на дочеку Нове године на градском тргу у Херцег Новом.

Посјетиоци ће на бесплатном концерту уз највеће хитове "Бајаге и Инструктора" дочекати поноћ, а посебна посластица биће извођење свих пјесама са албума "Продавница тајни" (1988), поводом јубилеја, 20 година од њеног објављивања.

Најпопуларнији пјевач на просторима бивше Југославије, а и шире, Здравко Чолић одлучио је да за Нову годину наступи у Црној Гори, у Бару. Поред примамљиве финансијске понуде, један од разлога што је Чола прихватио да пјева у Бару је чињеница да је посљедњи пут у овом граду наступио прије готово три деценије.

У Будви ће ове године наступити највећа фолк звијезда свих времена Лепа Брена, која ће у новогодишњој ноћи запјевати на тргу испред зидина Старог града, гдје су ранијих година наступали Здравко Чолић, Цеца, Дино Мерлин и други, а 1. јануара ће наступити "Нови фосили" и познати пјевач Борис Новковић.

Хрватски пјевач Масимо Савић и Луис биће главне звијезде новогодишњег провода на отвореном у Новом Саду.

Представници града Новог Сада најавили су да ће од 21 до 22 часа наступити новосадски бендови који су учествовали у пројекту "Неки нови клинци", а послије њих Масимо до поноћи, па Луис до два часа ујутру.

Једна од најпопуларнијих пјевачица народне музике Сека Aлексић за Нову годину одлучила је да наступи у њемачком граду Дизелдорфу. Послије бројних понуда, позната фолкерка се одлучила за наступ у овој дискотеци јер су јој понудили најбоље услове, укључујући и веома висок хонорар.

Бањолучани ће новогодишњу ноћ у свом граду моћи да дочекају са десет домаћих извођача, који ће наступити на двије одвојене бине, од којих ће се једна налазити на Тргу Крајине, а друга у паркићу.

Новогодишњи програм почеће у 19 часова, а на тргу ће наступити "Крајишки трубачи", Маја Татић, група "Саунд Бит", Светлана - Цеца Видовић у пратњи Слободана Видовића на хармоници, те група "Трећа смјена", која ће наступати до 1.30 часова. У паркићу ће наступати групе "Балкан експрес", "Дип ин џој" и "Aфродизијак", те ди-џеј Јово.

Богат програм очекује и Приједорчане, које ће од 22 часа, након предгрупа, у нову годину увести популарна група "Рибља чорба".

Грађане Бијељине за Нову годину забављаће популарна поп група "Неверне бебе", а концерт ће трајати од 23 часа до 1.30 послије поноћи.

У Сарајеву дочек Нове године биће организован испред "Вјечне ватре", а Сарајлије ће током најлуђе ноћи забављати Лака, "Ирини и Сторт", "Лету штуке", "Босниан акварел" и "Сарајево Друм Оркестар".

Хонорари

Судећи према хонорарима, економска криза изгледа није била тема организатора дочека нове године. Најбоље плаћени извођачи и ове године биће Здравко Чолић и Горан Бреговић. Чола ће за наступ у Бару добити 100.000 евра, колико ће добити и Брега.

Општина Будва је за новогодишњу прославу издвојила 200.000 марака, од чега Лепој Брени иде 120.000 марака, а 80.000 ће подијелити "Нови Фосили" и Борис Новковић.

Фолк пјевачица Сека Aлексић за наступ на новогодишњу ноћ у Њемачкој добиће 70.000 евра и још 30.000 евра за репризу.

Пјевачи у Хрватској ове године ће зарадити мало више него у Србији, па ће тако Северина за наступ у Пули добити 60.000 евра, Оливер Драгојевић за дочек нове године у Загребу добиће 40.000 евра, док ће Џибони за наступ у Ријеци добити 35.000 евра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана