Чланови групе ABBA примили признање "Краљевски ред Васа" за допринос музици (ВИДЕО)

Танјуг
Foto: Танјуг/АП

СТОКХОЛМ- Чланови чувене шведске поп групе ABBA поново су се окупили да би примили једно од главних признања Шведске, "Краљевски ред Васа", током церемоније у Краљевској палати у Стокхолму.

Бјорн Улвеус, Бени Андерсон, Агнета Фелтског и Ани-Фрид Лингштад, који се ријетко појављују заједно у јавности и сада су у 70-им годинама, добили су ордене од краља Карла XВИ Густава "за веома истакнут допринос у шведском и међународном музичком животу", наведено је у саопштењу Краљевског двора, а преноси Ројтерс.

Изузетно популарна група која је настала 1972. године и распала се почетком осамдесетих, продала је око 385 милиона плоча и још има много обожавалаца широм свијета.

Шведска је ове године наставила додјељивање витешких ордена Швеђанима послије 50 година паузе.

Ове године се навршава 50 година од када је ABBA побиједила у финалу Пјесме Евровизије у Британији 1974. са песмом "Waterloo", чиме је привукла глобалну пажњу.

Мјузикл "Мама Миа!", који су компоновали Улвеус и Андерсон, заснован на њиховим пјесмама, од 1999. године, према ријечима његових креатора, видјело је више од 70 милиона људи широм свијета.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана