Бритни заљубљена у свој нови албум

Никола Лугић
Бритни заљубљена у свој нови албум

Поп звијезда Бритни Спирс објавиће нови албум почетком идуће године, а поново сарађује са продуцентом њеног највећег хита "...Baby One More Time".

Шведски продуцент Макс Мара, који је и заслужан за планетарни успјех проблематичне "поп принцезе", урадиће пола албума, док ће за другу половину бити заслужан продуцент Др Лук.
- Она је фантастична. Веома сам узбуђен због овог пројекта, јер на њему сарађујем и са Максом - изјавио је Др Лук који је раније сарађивао са Aврил Лавињ и Кети Пери.

На албуму ће се налазити 12 пјесама од којих ће се на једној заједно са Бритни појавити и Леди Гага. Иако Гага тренутно "туче" Бритни у свим категоријама, те је убједљиво најбоље праћена пјевачица на друштвеној интернет мрежи "Твитер", Бритни тврди да није љубоморна.

- Ја сам њен велики фан и када је ријеч о сарадњи са њом све је могуће - рекла је Бритни за енглески "Поп магазин".

Прије неколико дана Бритни је на свом "Твитер" профилу објавила да је презадовољна новим албумом, те открила када би он могао изаћи.

- Скоро сам готова са новим албумом и највјероватније ће у продају изаћи у марту идуће године. Заљубљена сам у њега! - написала је Бритни, не откривајући још име албума.

Бритни је посљедњи албум "Циркус" објавила 2008. године али он није наишао на најбоље критике. Публика га је и поред лоших критика добро прихватила што је био и велики пјевачицин повратак послије безброј скандала.

Aмеричка пјевачица, текстописац, глумица, плесачица и аутор, Бритни Џин Спирс, рођена је 2. децембра 1981. године. Процјена је да је до данас продала више од 100 милиона албума широм свијета. Означена је као осма на листи најпродаванијих женских извођача у СAД, са продатих 36 милиона плоча. Њен успјех као соло пјевачице подржан је њеним другим радовима у медијима. Појавила се у неколико филмова и програма на телевизији, написала је двије књиге, потписала неколико уговора за рекламирање различитих производа, укључујући и њену линију парфема. Бритни је рођена и одрасла у Кентвуду у савезној држави Луизијана од мајке Лин, учитељице у основној школи и оца Џејмија, грађевинског конструктора. Свој пробој на музичку сцену покушала је већ у осмој години живота када се пријавила на аудицију за шоу "Мики Маус Клуб". Међутим, није прошла аудицију, јер су се продуценти сложили да је премлада за јавни наступ. Захваљујући једном од продуцената који је био одушевљен њом, Бритни је добила агента у Њујорку. Захваљујући томе, она је са мајком и млађом сестром живјела на Менхетну гдје је неколико мјесеци похађала "Profesional Performing Arts School ". Ускоро су дошли и први успјеси, те 1991. године глуми опсједнуто дијете у филму "Ruthless", који је базиран на филму страве и ужаса из 1956. године "The Bed Seed". Са 11 година је поново отишла на аудицију "Мики Маус Клуба" и прошла је. Стога је 1993. и 1994. године живјела у Орланду, гдје је емисија снимана. Тада је боравила у павиљону у којем је била цијела екипа, а поред ње у емисији су наступала два будућа члана групе Ен Синк и Кери Расел, будућа звијезда серијала Фелисити. Послије завршетка снимања "Мики Маус Клуба", Бритни се уписала у средњу школу у родној Луизијани. Пошто се страст према музичкој сцени није смирила, она у својој 15. години одлази у Њујорк на разговор са челницима музичке куће "Џив Рекордс". Са њима је потписала уговор и сљедеће двије године снимала је њен деби албум са продуцентима Ериком Фостером и Макс Мартином.

Aлбум "Baby One More Time", којим је постигла највећи успјех снимљен је почетком 1998. године, али није пуштен у продају до 12. јануара 1999. године. За то вријеме, Бритни је радила промотивне наступе у трговачким центрима широм Сједињених Држава. Послије објављивања, албум се нашао на врховима музичких топ листа што га је учинило првим дебитантским албумом који је постао албум године у СAД. Музички спот у којем је она одјевена као стидљива католичка средњошколка такође је стигао до првих мјеста топ листа музичких спотова. До септембра 1999. године албум се продао у преко шест милиона примјерака. Нешто прије тога, у јуну исте године Спирс је кренула на своју прву солистичку турнеју. С обзиром на број продатих албума и њену популарност, можда није потребно рећи да су њени концерти били веома добро посјећени. Исте године освојила је много награда за најбољег женског извођача, најбољу поп пјевачицу, најбољег новог извођача и најбољу пјесму.

Приватни живот

Током друге половине 2004. године, Бритни је објавила да узима одмор. У јулу Бритни се вјерила са Кевином Федерлајном, три мјесеца након што су се срели. Запоставила је своју каријеру да би се посветила породичном животу. Убрзо се удаје и 14. септембра 2005. родила је сина. Свог другог сина родила је 12. септембра у Лос Aнђелесу 2006. године. Послије само неколико дана Спирс је поднијела захтјев за развод од Федерлајна 7. новембра, наводећи непомирљиве разлике и тражећи и физичко и правно старатељство над њихово двоје деце. Током развода Бритни су пратили разни медијски скандали попут рехабилитације, бријање главе на ћелаво, одузимања дјеце...

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана