Бренина пјесма "Југословенка" не губи на популарности, а скоро сви погрешно пјевају један њен стих

ГС
Бренина пјесма "Југословенка" не губи на популарности, а скоро сви погрешно пјевају један њен стих

БЕОГРАД - Велики хит Лепе Брене обиљежио је једно вријеме и једну државу. Ријеч је о пјесми "Југословенка" чији један стих многи годинама погрешно пјевају.

На концертима и наступима Лепе Брене може се чути да публика углас пјева стихове пјесме "Југословенка" на сљедећи начин: "сестра ми је душа словенска" умјесто "сјетна ми је душа словенска". Такође, и на бројним страницама на којима се налазе текстови пјесама, овај стих је погрешно написан, преноси портал Кликс.

"Југословенка" је пјесма коју многи сматрају незваничном химном бивше државе. Пјесму је пјевала цијела Југославија, а оправдано се може рећи да је један од највећи хитова Лепе Брене.

Широм региона и данас публика на Брениним концертима с усхићењем дочека пјесму "Југословенка" те је пјева углас од почетка до краја. Пјесма говори о дјевојци неизмјерне љепоте која је уствари Југословенка.

Пјесма је објављена прије више од тридесет година, тачније 1989. године, али своју популарност није изгубила ни након распада Југославије те ће се још дуго убрајати у највеће музичке хитове на овим просторима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Отворен "EXIT"
Отворен "EXIT"
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана