Бреговић издаје албум инспирисан хришћанском, жидовском и исламском литургијом

Д. П.
Бреговић издаје албум инспирисан хришћанском, жидовском и исламском литургијом

БЕОГРАД-Чувени музичар и лидер “Бијелог Дугмета”, Горан Бреговић издаје албум “The Belly Buttom of The World " инспирисан литургијом три религије.

Наиме, Горан је осмислио три лирске приче темељене на хршћанској, жидовској и муслиманској литургији. Музичке приче на албуму изводе солисти Мирјана Несковић (Србија), Гершон Лејсерсон (Израел) и Зиед Зоуари (Тунис). Будући да није могао ићи на турнеју током пандемије, Бреговић је искористио прилику и снимио албум од пет музичких комада инспирисан религијом.

-Било да сте у цркви, у синагоги или у џамији, мијења се само позадина, молитва остаје иста –рекао је Бреговић.

Чувени музичар у интервју за „Кориере Дела Сере“ Бреговић каже да је до овог албума дошло из наруџбе али и пандемијских околности које су му дале вријеме.

-Добио сам наруџбу из базилике Сен Дени у Паризу, што се захваљући одсуству турнеја током пандемије претворило у пет комада снимљених током пандемије, написаних за три соло виолине, оркестар, секстет мушких гласова и мој бенд “Оркестар за свадбе и сахране”. Свака виолина са својом специфичном звучношћу, класична виолина, клецмер и арапска захтевају различите технике свирања. Инструмент је исти, али сваки од њих изражава своју индивидуалност. Исто се дешава и са вјерама -рекао је музичар.

У издању “Класик рекордса”, албум  је од сутра доступан на дигиталним платформама од данас, а у трговине стиже крајем мјесеца као винилно и ЦД издање.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Отворен "EXIT"
Отворен "EXIT"
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана