Бранимир Џони Штулић тражи одштету од Кроација Рекордса

Агенције
Бранимир Џони Штулић тражи одштету од Кроација Рекордса

ЗАГРЕБ - Ових дана група америчких адвоката уз помоћ европских сарадника у име познатог рок музичара Бранимира Штулића покреће велики судски спор против Кроација Рекордса (КР) од кога ће тражити одштету у износу од најмање 25 милиона евра, наводи се у тексту који је Штулић написао за Интернет портал index.hr.

До 1991. Штулић потражује 12 милиона евра, а за украдени копирајт и период од 1991. наовамо још барем толико.

С обзиром да Штулић не даје интервјуе, преко свог портпарола Зорана Живковића и уредника његовог Јутјуб канала, index.hr је замољен да објави објашњење у коме Штулић тврди да Агенција заштите малих права (ЗАМП) и даље аутоматски убире новац од њега.

До 1990. Југотон (кога је наследио КР) је продао пуно више од милион примjерака, што значи да је уз прерачунату цujену од 25 евра до те године обрнуо бар 25 милиона евра бруто, пише Штулић и додаје да га касније никад нису извjестили ни о чему.

- Како Кроација рекордс рачуна са законом о застарjевању након пет година, они увек знају да ће платити тај период, што је невjероватан профит, који им омогућава да настављају са пљачком унедоглед - пише Штулић.

Истичући да је 1990. године добио од тадашњег Југотона последњу уплату од 2.000 евра, а отад ништа, Штулић тврди да КР и даље илегално продаје његове пjесме за велике паре.

- До 1090. потражујем 12 милиона евра, затим двадесетогодишње камате на 12 милиона, плус превара, крађа копирајта и безочну експлоатацију задњих двадесет година, што се не опрашта - завршава Штулић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана