“Боје звука” Јадранке Стојаковић у издању РТРС-а

Јелена Бјелица
“Боје звука” Јадранке Стојаковић у издању РТРС-а

Бањалука - Музичка продукција Радио-Телевизије Републике Српске и Јадранка Стојаковић представили су данас у РТВ Дому у Бањалуци компилацију од 45 пјесама познате кантауторке под називом "Боје звука".

Aлбум успомена састоји се од три CD и DVD концерта Јадранке Стојаковић у Бањалуци 2009. године.

- То је пресјек готово 40 година мог стваралаштва. Било ми је тешко изабрати само 45 пјесама па сам се одлучивала за пјесме које су и данас неизбјежне на журкама. Међу њима су "Све смо могли ми", "Што те нема", "Има нека тајна веза", "Чекала сам", "Вјерујем" - казала је Јадранка Стојаковић.

Истакла је да има пуно пјесама које се никада нису слушале.

- Подсјетила сам се које су то пјесме па сам и њих ставила у ову компилацију. На три CD налазе се и неке од пјесама из времена мог стваралаштва у Јапану. Гледала сам да буде баланс свега онога што сам вољела ја и што су вољели други - рекла је Стојаковићева.

На албуму се налазе и Јадранкине пјесме писане за документарне филмове и видео-игрице.

- Посебно ми је драго што смо уз компилацију успјели да ставимо и DVD јер је то мој посљедњи солистички концерт  одржан уз помоћ двије музичарке из Јапана - истакла  је Стојаковићева.

Додала је да јој болест не дозвољава да се, посљедњих неколико мјесеци, бави пјевањем.

- Надам се да ћу некако спријечити да се болест шири и да ћу бар моћи да компонујем - истакла је Стојаковићева.

Генерални директор Радио телевизије Драган Давидовић је истакао да је музичка продукција Радио-телевизије Републике Српске ових дана имала одличних узлета.

- Круна свега је ова компилација стваралаштва нашег музичког уредника Јадранке Стојаковић. Спреман сам као генерални директор да потпишем сваку одлуку коју донесу она и колектив са којим ради – казао је Давидовић.

Руководилац Музичке продукције РТРС-а Слободан Видовић је појаснио да су одлучили да компилација буде сврстана у три CD, али да је и то било премало да би се ставиле све Јадранкине прелијепе пјесме.

- Да би све ово реализовали морали смо се обратити и продукцијским кућама у региону а то су ПГП Радио-телевизије Србије, "Кроација рекордс" и Музичка продукција БХРТ који су нам дали оригиналне снимке пјесама које су се нашле на CD - казао је Видовић.

Додао је да старије генерације знају за прелијепе интерпретације Јадранке Стојаковић, а младима је препоручио да набаве ова издања јер ће бити одушевљени.

"Боје звука" су од јуче у продаји у свим Дидако продавницама и трафикама Минутица по цијени од 20 КМ.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана