Бочелијев глас поново очарао Београд

Aгенције
Бочелијев глас поново очарао Београд

Београд - Један од најпопуларнијих тенора на свијету Андреа Бочели двосатним наступом у Комбанк Арени у Београду дигао је на ноге 10.000 посјетилаца и више од 200 музичара који су дуготрајним скандирањем захваљивали за незабораван музички догађај, преносе агенције.

Мало када се на једном мјесту као синоћ спојило толико позитивне енергије, доброте, посвећености, склада и мира, лакоће коју посједују само врхунски умјетници, јер када пјева Бочели, изгледа да свих 10.000 посјетилаца то исто могу.

На највећој бини икада постављеној у Комбанк Арени са великим централним и два мала видео бима на којима су и гледаоци са најудаљенијих галерија могли да виде сваки израз лица великог тенора, на једном мјесту нашли су се 145 пјевача академског хора "Обилић", 69 музичара симфонијског оркестра "Camerata Serbica" и разиграни диригент Марсел Рота.

Сценографија концерта испланирана је до најмањег детаља, распоред наступа, свјетлосни ефекти, видео снимци оперских извођења пројектовани су на видео биму док Бочели и његови гости пјевају одређене арије.

Све то је унијело много живости, динамика концерта је расла као и снага гласа славног тенора, низао је најпопуларније арије из опера Ђузепа Вердија "Трубадур", "Риголето", "Травијата", Ђакома Пучинија "Боеми", "Ромео и Јулија" Ссарла Гуноа.

Пјевао је са хором и надјачао снагом гласа и израза 145 пјевача, у дуету са сопраном Паолом Сангвинети, својом сталном сарадницом.

Уочи велике културне манифестације Европски дани опере који се обиљежавају у оперским кућама широм Европе предстојећег викенда, славни италијански тенор Бочели, који већ двије деценије плијени публику широм свијета, даривао је Београђане најљепшим оперским аријама.

Други дио концерта започеле су публици омиљене пјевачице, женски вокални квартет ДИВ4С који је већ гостовао у Београду и стекао своје бројне поклонике. Након извођења композиције "Ромео и Јулија" Нина Роте температура у Комбанк Арени се ужарила.

Услиједио је други блок са наполитанским пјесмама и популарним романсама, музика коју Бочели пјева из дубине душе. Гости овог дијела концерта гитарски дуо CARisMA извели су са Бочелијем популарну композицију Хуана Родригеза "En Arawez con tu amor" а потом су сами одсвирали двије виртуозне композиције за гитарски дуо Ајнаудија и Фернандеза.

Музички спектакл препун изненађења, Бочели који свира клавир и пјева, диригент Рота који се маестрално врти укруг као балетски првак и диригује хором и оркестром, све до краја концерта и најљепше тенорске арије "Нешун дорма" којом је Бочели подигао публику и оркестар на ноге.

Већ двије деценије у самом врху, Бочели наступа на најпознатијим оперским сценама и у дворанама широм свијета, објавио је више од 30 албума који су распродати у 75 милиона примјерака а албумом "Романза" срушио је све рекорде продаје.

Славни италијански тенор гостовао је у Београду 2005.године када је са публиком у Арени направио изузетно присан контакт, слијепи певач из Тоскане слио је сва чула у глас којим лебди изнад публике, осјећа озарена лица и радост, поново је међу хиљадама људи који разумију његово даривање.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана