Боб Дилан најављује живи албум

Танјуг
Foto: Агенције

Чувени амерички кантаутор Боб Дилан најавио је да ће 2. јуна објавити живи албум "Shadow Kingdom", са пјесмама из истоименог његовог концертног филма из 2021. године.

- Shadow Kingdom представља Дилана како изводи верзије из 21. вијека пјесама из његовог богатог каталога, укључујући код фанова омиљене "Forever Young" и "It’s All Over Now, Baby Blue", као и драгуље попут "Queen Jane Approximately" и "The Wicked Messenger" - наводи се на музичаревом сајту.

Један од најутицајнијих аутора популарне музике, пјесник и добитник Нобелове награде за књижевност, чија се каријера протеже преко шест деценија, најавио је да ће се 6. јуна појавити онлајн и пратећи филм "Shadow Kingdom" редитељке Алме Харел.

Филм је снимљен на позорници у Санта Моници, када је због пандемије ковид накратко прекинуо турнеју, а Дилан је уз пратеће музичаре у клупком угођају изводи 13 пјесама из првог дијела своје каријере.

Дилан је најавио и да у оквиру турнеје "Rough And Rowdy Ways" долази у Европу за низ концерата, почев од Порта 2. јуна, преко Сан Себастијана, Мадрида, Монтреа, Марсеја, Милана и других градова, до Рима 9. јула.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана