Безвремени хитови Здравка Чолића у новом руху оживљени на бањалучкој тврђави Кастел

Миланка Митрић
Безвремени хитови Здравка Чолића оживљени на Кастелу
Foto: Бањалука Фест | Безвремени хитови Здравка Чолића оживљени на Кастелу

БАЊАЛУКА - “Сада си сасвим близу крај мене, ја нисам више тамо на сцени, за тебе ја сам само звијезда и ништа друго нема у мени” стихови су који су одзвањали бањалучком тврђавом Кастел, на дуго најављиваном концерту легендарног Здравка Чолића и симфонијског оркестра, који је одржан посљедње вечери другог “Бањалука феста”.

Ради се о премијерном извођењу добро познатих Чолићевих пјесама у новом аранжману са великим оркестром, којег чини 60 чланова оркестра Српског народног позоришта Нови Сад, затим новосадског “Биг бенда” и Чолићевог бенда, а којим је дириговао Федор Вртачник.

Публика је Чолића дочекала стајаћим овацијама и аплаузима, а од прве пјесме па до самог краја остала је у стајаћем положају, премда је било предвиђено да концерт буде у сједећем облику што је показало колико његови легендарни хитови, у којем год облику били, публику сваки пут омаме као да је први.

“ Добро вече, пријатељи, даме и господо, задовољство ми је што ћемо ове пјесме извести у другачијем издању. Ово је један диван фестивал. Хвала вам свима” рекао је Чолић на почетку концерта названог “Здравко Чолић симфоник”, а у више од два и по сата  низали су се хитови које обожавају генерације, међу којима су “Лоше вино”, “Мађарица”, “Јужњаци”, “Пјевам дању, пјевам ноћу”, “Април у Београду”, “Главо луда” и многе друге.

 

“Ову пјесму много волимо” рекао је Чолић у једном трену концерта, те отпјевао добро познату пјесму стару више од три деценије “Ријека суза и на њој лађа”, што је, уз свјетла рефлектора на бини, усијане телефоне и пјевање публике створило једну посебну атмосферу на Кастелу.

Углас су пјеване и пјесме “Подлугови”, Што ти дадох” и “Ти си ми у крви”, а Чолић је још једном показао зашто је деценијама толико вољен, слушан и безвремен и зашто је у Бањалуци увијек ради виђен гост за којег се увијек тражи карта више.

 

“ Хвала пуно Бањалуко и гости Бањалуке” поручио је Чола, изразивши захвалност публици и гостима међу којима су били Јелена Томашевић, Слобода Мићаловић, Петар Бенчина, Тамара Драгичевић, Анђелка Прпић и многи други.

На овогодишњем издању фестивала наступили су Бајага и “Инструктори” у пратњи симфонијског оркестра, те двије диве - Јосипа Лисац и Луз Касал.

Сваки пут као да је први

Чолић је још једном показао зашто је деценијама толико вољен, слушан и безвремен и зашто је у Бањалуци увијек ради виђен гост за којег се увијек тражи карта више.


 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
Отворен "EXIT"
Отворен "EXIT"
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана