Бенд За Џ освојио награду у Бањалуци

Танјуг
Бенд За Џ освојио награду у Бањалуци

Чачански бенд За Џ постигао је велики успијех на Јелен Демофесту у Бањалуци, на тврђави Кастел, освојивши специјалну награду публике и то у конкуренцији чак 428 група из свих земаља бивше СФРЈ.

Фестивал у главном граду Републике Српске одржан је у периоду од 18. до 20. јула, у полуфиналу су наступила 32 бенда, а Чачани су наступали друге полуфиналне вечери, рекао је Танјугу менаџер групе Бранко Стефановић.

Добру свирку и енергију које показују на сваком наступу, по чему су познати публици у Чачку и широм Србије, пренијели су и у Бањалуку, и тиме остварили овај велики успијех.

У наредном периоду младе чачанске музичаре чека пуно посла и обавеза, пошто већ у суботу, 27. јула гостују на Кулпин Фесту у Бачком Петровцу, а потом у августу слиједе наступи на Ферагосто Џам Фесту у Ораховици у Хрватској и Ајде Фесту у Крушевцу, а за септембар је најављен и излазак првог албума.

Бенд За Џ основан је 2008. године у Чачку, када су чланови били тек петнаестогодишњи дјечаци, али су веома брзо привукли пажњу публике у свом родном граду, али и шире, савременим рок звуком, са примјесама панка и индија, који његују, уз одличне свирке и енергичне и харизматичне наступе.

За разлику од многих бендова, За Џ посједује и ауторске пјесме, док су обраде урађене на занимљив и особен начин. Наступали су на бројним фестивалима широм Србије, 2011. године освојили прво мјесто на Гитаријади у Чачку, и свирали са многим познатим српским извођачима, попут KKN, 357, ČBS...

Њихов филм о снимању албума, “Реалност зове”, објавили су многи домаћи портали и дневна штампа, као и бенд Хладно пиво на својој Фејсбук страници.

Поставу бенда данас чине Јанко Ћирковић, вокал/гитара, Миленко Белић, гитара/пратећи вокал, Лазар Стефановић, бас/пратећи вокал, и бубњар Стефан Ћустовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана