Бенд “Прото Тип” објавио сингл “Све што боли проћи ће” (ВИДЕО)

Б.П.
Бенд “Прото Тип” објавио сингл “Све што боли проћи ће” (ВИДЕО)

БЕОГРАД-Култни рок састав млађе генерације “Прото Тип” представио је видео-спот за нумеру "Све што боли проћи ће", пети сингл с албума "С ивице сањања".

Крајем фебруара “Прото Тип” објавио је "С ивице сањања", први студијски албум у каријери бенда, који је основан 2017. године. Бенд данас чине Никола Чучковић (глас и гитара), Дамјан Неделков (гитара), Данило Илић (бубањ) и Павле Димитријевић (бас и вокал) уз редовног госта Милоша Стевановића Лавана (тромбон) и још пар специјалних гостију за овај концерт. Нови сингл, по ријечима Николе чучковића на више начина затвара једну етапу у животу бенда и почиње другу.

-Песму "Све што боли проћи” смо последњу написали и са њом смо некако заокружили албум. Временом нам је постала најдража песма. То је прва сарадања са Милошем Стевановићем из групе “Невен”, који нам је постао и веома добар пријатељ и редован гост на концертима. Дамјан је у аранжману замислио да се песма која је елегијске природе, завршава дуб инструменталом. Иако је то донекле фикс идеја, профункционисало је чаробно. Некако је та песма постала кулминативна тачка албума и у њој се догађа преокрет на плану расположења и односа према животу, рекао је Чучковић. Спот је радила екипа у саставу Немања Бајагић (режија), Срђан Манчев (режија и камера), Владимир Андрејевић (монтажа), Сташа Ивановић (кореографкиња), Алекса Виторовић (колор корекција) и сниман је у селу Власи, подно Старе Планине. Поред чланова бенда појављују се и Владимир Болта, Теона Милићевић и Никола Малбаша.

“Прото Тип” увелико ради на новим нумерама, а снимио је и пјесму за компилацију “Хали Гали 2” која ће се појавити почетком следеће године и на којој ће поред учесника ХГ1 бити представљено и неколико нових младих бендова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Отворен "EXIT"
Отворен "EXIT"
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана