Бенд “A-ha” реиздаје популарни албум “Hunting High and Low” на шест плоча VIDEO

 Бранислав Предојевић
Бенд “A-ha” реиздаје популарни албум “Hunting High and Low” на шест плоча VIDEO

ЛОНДОН - Славни норвешки бенд “A-ha” и један од најпознатијих свјетских поп састава осамдесетих издаће луксузно винилно реиздање свог бестелер албума “Hunting High and Low”.

Овај раскошни сет од шест плоча доноси невјероватан низ демо-снимака, алтернатива и ремикс верзија на винилу први пут. Звук је потпуно ремастеризован и долази са књижицом од 64 странице која ће понудити бројне есеје и фотографије. То је укупно 60 нумера на шест црних винил плоча, које доносе потпуно нови поглед на један од бестселер албума свог времена.

Норвешки електропоп трио, састављен од пјевача Мортена Харкета, гитариста Пола Вактара и клавијатуристе Магне Фурухолмена преселио се у Лондон 1982. године да би направио музичку каријеру. Дебитантски албум снимљен је у Лондону, а продуцирали су га Тони Мансфилд, Џон Ретклиф и Алан Тарни, а оригинално је објављен 1985. године. Са њега је објављено пет синглова и то “Take On Me”, “Love Is Reason”, “The Sun Always Shines on TV”, “Train of Thought” и “Hunting High and Low”.

Популарност пјесме “Таке он Ме” донијела је бенду мјесто број један у Америци и број два на британским топ-листама, чиме су постали први норвешки бенд који је то успио у историји. Албум је продат у више од десет милиона примјерака широм свијета и уврштен је у књигу “1001 албум који морате чути прије него што умрете”.

Критичар Тим Дигравина рекао је за овај албум да је симбол времена, али и одлична поп плоча.

- Не може се побјећи осјећају да је “Hunting High and Low” производ осамдесетих, али са високим перформансама попут “Таке он Ме”, то је кохезивни албум са паметним промјенама темпа и константно успијева да задовољи потребу публике за врхунским синти поп звуком - рекао је Дегравина.

Амерички успјех бенда “A-ha” кулминирао је њиховом номинацијом за “Греми” награду, коју је на крају освојила пјевачица Шаде. Сам састав шира америчка јавност памти готово у потпуности по пјесми “Таке он Ме” и као такав бенд се често сматра чудом са једним хитом, док су у остатку свијета издавали редовно албуме и свирали концерте до данас. Ово луксузно винилно издање биће објављено 24. фебруара идуће године.

Видео

Огроман успјех албума и пјесме “Таке Он Ме” бенд дугује револуционарном видеу за ову нумеру, који је створен комбинацијом анимације/живих снимака и скица које се зову ротоскопирање, у којем се појединачни кадрови филма цртају или боје. Постао је један од тренутно најпрепознатљивијих и најтрајнијих музичких спотова у историји канала МТВ, гдје је номинован за осам награда на трећој годишњој додјели “МТВ видео-награда” 1986. године, освојивши шест.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Отворен "EXIT"
Отворен "EXIT"
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана