Бекстрит бојс у Београду

Вања Штрбац
Бекстрит бојс у Београду

Популарни бој бенд "Backstreet boџs", који је жарио и палио деведесетих, па послије распада 2002. године поново окупљен 2005. године, са нешто другачијим звуком и измијењеним саставом, наступиће 15. децембра у 20 часова у Београдској арени, јавила је Бета.

Група је 15. августа ове године наступом у Њу Џерсију почела свјетску турнеју под називом "This Is Us", а европски низ концерата почеће 30. октобра у Лисабону.

Улазнице за београдски концерт налазе се у продаји од 1. септембра.

Овај бој бенд настао је почетком деведесетих и био је веома популаран код тинејџера, нарочито оних љепшег пола.

"Ловац на таленте" Лу Перлман, инспирисан групом "New Kids on the Block", која је била популарна осамдесетих година прошлог вијека, одлучио је да створи нови бенд. Послије мноштва реклама, огласа и аудиција током 1992. и 1993. године, ангажовао је Еј Џеј Меклина, Хауија Дороуга и Ника Картера, који су се упознали и спријатељили на аудицијама.

Послије краће потраге Перлман је изабрао и четвртог члана новог бенда, Кевина Ричардсона. Посљедњи члан "Бекстрит бојса" изабран је 19. априла. Ричардсонов рођак Брајан Литрел постао је пети члан бенда послије телефонске аудиције.

Тако су настали "Бекстрит бојси", бенд за којим су уздисале многе припаднице љепшег пола.

Перлман је у оснивање групе потрошио више од 3,5 милиона долара, а онда још више од ове суме да би им направио каријеру.

Прве двије пјесме које су снимили биле су "Lover Boy" и "Get Ready".

Први концерт BSB су одржали 8. јула 1993. године, пред око 3.000 тинејџера у Орланду, на Флориди.

Врло брзо почела је да им расте популарност и у Европи. Заузели су прво мјесто 1996. године, на међународној топ-листи на једној њемачкој телевизији са пјесмом "I'll Never Break Your Heart", а одмах послије тога постали су најслушанији и у Aустрији.

Те године објављен је њихов први албум, а осим пјесме "I'll Never Break Your Heart", са овога албума су се издвојиле и нумере "We ve Got It Goin On" и "Anywhere For You".

Послије тога услиједила је њихова права турнеја по Aзији и Канади.

Постали су један од најуспјешнијих младих бендова у свијету.

Своју популарност учврстили су другим албумом "Backstreet'с Back" из 1997. који је само у Сједињеним Aмеричким Државама продат у 14 милиона примјерака.

Са овог албума хитови су постале нумере "Everybody (Backstreet's Back)", "As Long as You Love Me" и "All I Have to Give".

На врхунцу популарности "Бекстрит бојси" су били 1999. године, када су објавили албум "Millennium", који је неколико мјесеци владао свјетским топ-листама.

Плоча је до данас продата у више од 40 милиона, а издвојиле су се нумере "I Want It That Way", "Show Me the Meaning of Being Lonley" и "Lagrer Than Life ".

Послије албума "Black & Blue ", 2002. године група се распада, јер је Ник Картер ријешио да се посвети соло каријери.

Бенд се поново окупио 2005. године када су издали повратнички албум "Never Gone".

Од 2006. године бенд функционише као квартет, јер је Кевин Ричардсон одлучио да се посвети породици и напусти музику и бенд.

Иако су остали без једног члана, момци из "Бекстрит бојса" и даље раде пуном паром, а како данас звуче моћи ће се увјерити њихови обожаваоци ове зиме у Београду.

Соло каријере

Четири члана "Бекстрит бојса", упоредо са ангажманом у групи, граде и соло каријере. Ник Картер је пробио лед 2002. године, када је снимио албум "Now or Never ". Брајан Литрел снимио је албум "Welcome Home" 2006. године. Еј Џеј Меклин и Хауи Дороуг 2008. године најавили су соло албуме, а своје пјесме су представљали публици на турнеји бенда "Unbreakаble Tour ".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана