Бећковић о Бори: На енглеском се каже Боб Дилан!

СРНА
Бећковић о Бори: На енглеском се каже Боб Дилан!

БЕОГРАД - Академик и књижевник Матија Бећковић рекао је за Срну да Бора Ђорђевић не може да умре, већ само да се поново роди још већи и драгоцјенији и славнији, него што је икад био, те да се на енглеском Боб Дилан каже Бора Чорба.

"У то ћемо се уверити одмах после његовог новог рођендана. Ја сам давно рекао да се на енглеском Бора Ђорђевић каже Боб Дилан, а на српском Бора Чорба", истакао је Бећковић.

Он је додао да се у Бориној "лабудовој пјесми", коју нам је одаслао ових дана пред саму смрт, видјело како је он до краја сачувао свој баснословни дар.

"Он је био мој сабрат, и то је био до последњег дана. А његове свакодневне поруке биле су различите од свих које сам добијао. Његов дух је био здрав и ведар", истакао је Матија Бећковић.

На константацију да је Боб Дилан добио Нобелову награду за књижевност, Бећковић је рекао да је и Бора заслужио све почасти.

"А оне које није добио, тек ће добијати", поручио је Бећковић.

Борисав Бора Ђорђевић, познат и као Бора Чорба, српски рок музичар и пјесник, творац многих музичких хитова, преминуо је данас у болници у Љубљани. у 72. години живота, након упале плућа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана