Бањолучани одиграли прву контролну утакмицу у Aнталији

Славко Басара
Бањолучани одиграли прву контролну утакмицу у Aнталији

AНТAЛИЈA - Фудбалери Борца јуче су у првој припремној утакмици у Турској савладали румунског друголигаша Дунареу минималним резултатом 1:0.

Једини погодак на утакмици постигао је Мирослав Стевановић, појачање из новосадске Војводине, млади репрезентативац БиХ родом из Зворника. Он је у 18. минуту крунисао лијепу акцију нападачког реда Бањолучана. Мало ко је очекивао да ће то остати и коначан резултат јучерашњег двобоја у Aнталији, али касније се испоставило да је тако.

Румуни су најбољу прилику имали у финишу првог дијела. Играо се 40. минут када је за Дунареу досуђен једанаестерац. Међутим, шут Георгеуа са 11 метара успио је да заустави голман Марко Сушац и тако заштити своју мрежу.

Послије утакмице шеф стручног штаба бањолучког премијерлигаша Зоран Џими Марић био је задовољан резултатом и односом играча на терену.

- Момци имају добар однос према игри. За ово време колико сам са њима, доста се урадило и види се напредак. Најважније је да се моји фудбалери труде и да имају професионалан однос према игри. Уигравање линија тима и тражење жељене форме и игре тек предстоји на следећим сусретима. Мислим да овде имамо апсолутно оптималне услове за квалитетан рад - рекао је Марић.

Нови капитен Бањолучана је искусни Оливер Јандрић. Градитељ игре је изашао са капитенском траком на руци у дуелу против Дунарее. У наставку меча, пошто је тренер Марић замијенио цијели тим, траку од Јандрића је преузео дефанзивац Драшко Жарић.

Сљедећи контролни меч Бањолучани у Aнталији играју сутра, када ће изаћи на мегдан чешком Брну, а у понедјељак ће играти против бјелоруског Гомеља.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана